Sexul oral te îmbolnăveşte de candidoză bucală? Iată la ce riscuri te expui

 

Sexul oral  este atunci când o persoană își folosește buzele și limbă pentru a atinge vulvă, labiile, clitorisul și interiorul vaginului. Mai este cunoscut și sub denumirea de cunilingus.

Deși aproape toate părțile anatomice ale femeii sunt sensibile la atingerile cu limbă sau cu buzele, clitorisul este însă cea mai sensibilă zonă. Trebuie știut și că unele femei consideră clitorisul că fiind prea sensibil pentru a i se acordă toată această atenție. O persoană care are oarece experiență, va încerca să-și adapteze mișcările la nevoile și preferințele partenerului, folosind totodată și o diversitate de tehnici.

Este nevoie de mai multă maturitate și responsabilitate decât în cazul celorlalte comportamente sexuale pe care le-am discutat până acum. Sexul oral este sex și nu altceva. În acest caz nu va există riscul unei sarcini și se poate dovedi chiar mai sigur decât sexul vaginal.

Riscurile specifice:

Pentru a evita luarea unei boli venerice atunci când se practică sexul oral la o femeie, este cel mai indicat să existe o barieră între cavitatea bucală și organul genital feminin; soluția în acest caz ar putea fi folosirea acelei foițe foarte fine din latex sau un prezervativ tăiat.

Acest obstacol din latex va împiedică că vreo boală venerică să treacă la parteneri. Deasemenea nu trebuie să faceți sex oral unei femei care este știut că suferă de vreo boală venerica sau care are răni, ulcerații sau pustule în zonă genitală. Dacă se va practică sexul oral în zona anală va trebui, ca măsură preventivă, ca femeia să fie proaspăt spălată, de preferința cu un săpun antibacterian. Cunoașterea trecutului sexual al partenerei este un avantaj pentru bărbat.
 
ATENŢIE! La fel ca și în cazul sexului oral la bărbați, folosirea că alternativă la foița de latex a unui prezervativ fie din latex fie din cauciuc poate fi cea mai bună metodă de protecție. Pentru a se evita gustul neplăcut nu se va apela la prezervativele cu spermicide și se va recurge la cele cu diferite arome. Mai poate fi folosit și prezervativul feminin, însă pentru cei mai mulți acesta este o alternativă prea scumpă. 

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest