Şi tu trebuie să faci asta! De ce este foarte important să-ti masezi tălpile înainte de culcare

 

Masajul și automasajul reprezintă două dintre metodele eficiente prin care putem sprijini procesul de autovindecare și regenerare a corpului. Subliniind importantă și eficientă masajului și a automasajului, medicii recomandă adesea aceste tehnici în scopuri terapeutice. 

Prin intermediul masajului poți îmbunătăți circulația sângelui și sprijini procesul de eliminare a secrețiilor glandelor sebacee și sudoripare, precum și a surplusului de țesut adipos, conform sanatate.bzi.ro. Un alt avantaj îl constituie reglarea metabolismului prin accelerarea fluxului de nutrienți către țesuturi.

De altfel, masajul contribuie și la îmbunătățirea oxigenării țesuturilor și la reducerea dimensiunilor nodurilor limfatice prin tonifierea și elasticizarea pielii. Că urmare, pielea căpăta un aspect mai sănătos și mai tânăr. Tonusul mușchilor motori depinde foarte multe mult de postură corporală pe care o menții. 
 
Masajul picioarelor, care implică inclusiv întinderea fibrelor musculare, sprijină tonifierea și contribuie la relaxarea musculaturii membrelor inferioare prin îndepărtarea acumulărilor de acid lactic, substanță responsabilă, de multe ori, pentru crampele și durerile musculare care se instalează după efort. 
 
În plus, masajul sprijină și ameliorează digestia. Astfel, masajul devine nu numai o eficientă metodă terapeutică paleativa, ci și una curativa în cazul anumitor boli. 

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest