Îți mai amintești de filmul de dragoste care ți-a marcat tinerețea? Uite ce fac astăzi actorii din “Declaraţie de dragoste”

 
+9 click pentru
galerie

Vă mai amintiți de povestea care a marcat genereții întregi și a redeschis apetitul publicului românesc pentru filmele de dragoste autohtone? Astăzi, de Valentine’s Day e o ocazie perfectă să urmărim încă o data filmul „Declaraţie de dragoste” (1985).

Teodora Mareş şi Adrian Păduraru îi întruchipează pe eroii frumoşi şi tineri ai poveştii, avându-i alături pe veteranii Tamara Buciuceanu Botez (Isoscel) şi Ion Caramitru (Socrate) . Pentru tânăra actriţă, rolul a reprezentat debutul în cinematografie, recompensat cu Premiul de interpretare la Festivalul de Film de la Costineşti din anul 1985
Pentru cei doi protagonişti, partitura din „Declaraţie de dragoste” a fost cu siguranţă rolul vieţii, iar pentru noi este un soi de reper în cultura cinematografică neaoşă. Niciunul dintre proiectele care au urmat nu au putut egala succesul filmului.

„Cea mai şi cea mai frumoasă” Teodora Mareş a mai jucat în câteva filme- “În fiecare zi mi-e dor de tine”- (1987), “Extemporal la dirigenţie”- (1987), “Moromeţii”-(1988), “Miracolul”- (1988), “O vară cu Mara”- (1988), “Harababura”- (1990), “Îl osândesc juraţii”- (1991), seriale TV, dar mai ales piese de teatru. În stagiunea 2010-2011, a apărut pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti în producţiile “Sonată pentru saxofon şi Eva”, „Iubiri interzise” şi „Spitalul special”.

Nu la fel de norocoasă a fost și în viața personală. După o depresie puternică, soldată cu internări în clinici de psihiatrie, Teodora Mareş s-a căsătorit cu actorul şi realizatorul de televiziune Felix Totolici. Au divorţat însă, iar actriţa s-a orientat spre marea sa iubire – teatrul.

Actorul Adrian Păduraru a devenit un sex simbol după rolul din ”Declaraţie de dragoste”: ”Filmul ăsta a eclipsat tot restul vieţii mele. Toate celelalte filme au fost în umbra astuia. Tot ce am facut în teatru a fost umbrit, tot ce am facut în afaceri – de ani întregi fac programe educaţionale, fac un doctorat în semiotică… Sunt lucruri de profunzime, serioase, care au fost umbrite de “Declaraţie de dragoste”, spunea Adrian Păduraru.

A interpretat roluri în piese de teatru, a lucrat la două filme de lung metraj, un serial şi un spectacol de poezie şi proză. Despre Adrian Păduraru am mai auzit şi în 2007pe când era oficial iubitul prefectului de atunci al Capitalei, Mioara Mantale. În aceeaşi perioadă, actorul a devenit protagonistul unui scandal de paternitate. Cântăreaţa de romanţe Silvia Lungeanu, fostă iubită a lui Adrian, îl acuză pe acesta că refuză să-şi recunoască fiul.


Păduraru consideră că marele său eşec a fost acela că a învăţat târziu să aibă răbdare, că a încercat toată viaţa să demonstreze că nu este doar actorul din ”Declaraţie de dragoste” sau fostul iubit al Mioarei Mantale.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest