Situația pokerului online în România

 

Situația pokerului online în România

 

 

Internetul a adus cu el numeroase schimbări în viața noastră, iar una dintre cele mai evidente este prezența aproape constantă a jocurilor online în rutina zilnică. Dacă jocul, ca formă de activitate sociala,  cerea înainte de apariția internetul planificarea și stabilirea spațiului și a participanților cu zile, ba cateodată chiar săptămâni sau chiar luniîn avans, acum, cu ajutorul internetului, aceste neajunsuri au fost înlăturate definitiv, dorința jucătorului de a participa la activitatea sa preferată putând fi satisfăcută instant.  Pentru a ajunge la jocul preferat nu mai e nevoie să părăsești confortul propriei case, ci trebuie doar sa-l accesezi de pe dispozitivul pe care este instalat.

În momentul de față, unul dintre cele mai populare și accesate jocuri este online poker, care, datorită regulilor simple și a câștigurilor mari, atrage, periodic, un număr din ce în ce mai mare de jucători la mesele lui pe platformele din spațiul virtual. 

 

Efectul Moneymaker

 

Deși a fost un joc popular în societatea noastră chiar și înainte de internet, pokerul a devenit și mai apreciat și căutat după ce a fost deschisă prima cameră de poker online, 1998.

Putem spune că punerea jocului pe internet și  transmisiunea turneului World Series of Poker din 2003, în cadrul careia  Chris Moneymaker a câștigat peste 2 milioane de dolari, au avut un impact fantastic asupra popularității jocului de poker și a modului în care acesta era perceput de societate. Moneymaker, în vârstă de numai 28 de ani la vremea respectivă, a reușit să se califice la turneu jucănd online după ce a plătit un buy-in de 40 de dolari. Mulți spectatori au fost inspirați de reușita lui Moneymaker pe care au tratat-o ca pe o lecție motivațională despre cum să-ți urmezi propriile vise și să-ți îndeplinești dorințele de câștig,

Chris Moneymaker și câstigarea turneului World Series of Poker au fost responsabili în mod direct de creșterea bruscă în popularitate a jocului de poker. Numărul de jucători noi care s-au alăturat comunității poker a crescut foarte mult, practic peste noapte, la fel și numărul websiteurilor și a platformelor online. Victoria lui Moneymaker, nemaiîntâlnită până atunci a declanșat noi vise și a deschis noi orizonturi în cei cu afinitate spre jocurile de cărți și de strategie.

 

Pokerul online în lume și în România

În prezent, pokerul online se bucură în continuare de o popularitate ridicată atât în Romania cât și în restul lumii. Desi la noi pokerul este încă considerat joc de noroc și, cu excepția a câtorva cazuri excepționale, este ilegal să organizezi și să participi la o masă pe mize monetare, versiunea virtuală intră în cateogoria jocurilor de noroc online care, din fericire pentru noi, au fost regularizate pe teritoriul țarii noastre, de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, la mijlocul deceniului trecut. Jucătorii români sunt acceptați sunt acceptați să joace pe platforme străine de renume, chiar dacă acestea, cateodată, cer și utilizarea unui VPN.

Statisticile spun că sunt peste 100 de milione de jucători care accesează regulat jocurile de poker pe bani reali în întreaga lume. Lucrul ăsta nu înseamnă neapărat că toți  reușesc să o facă la un nivel profesionist. De exemplu, dintre cei 100 de mii de jucători români care sunt incluși în numărul de mai sus, doar 2 mii au succes destul astfel încât să-și câștige existența doar prin jocurile de poker. Pe Pocketfives.com, un website care ține evidența jucătorilor, a turneelor și a jocurilor de poker online, noi românii suntem printre cei mai fideli și mai activi jucători online.

Pokerul, un simplu joc?

Industria jocurilor este una dintre cele mai succes și mai populare în intreaga lume. Urmărind valul popularității internetului și a oportunităților de creștere oferite de internet, multe companii de jocuri au produs și variante online ale acestora facându-le disponibile pe diferite platforme din mediul virtual. Cel mai popular și mai analizat joc rămâne, în continuare, pokerul. Acesta, datorită internetului, a dezvoltat o comunitate numeroasă online, formată din oameni dornici să împărtășească cunoștinte și pareri între ei. Prin intermediul acestei comunități, ei au posibilitatea sa recurgă la statisticile oferite de experții și analiștii jocului, să urmărească și să învețe din transmisiunile jucătorilor profesioniști, și să le citească blogurile unde aceștia împart o bucățică din înțelepciunea dobândită prin trudă și experiență cu cei fară experiență, care se află la început de drum.

Acest joc de cărți cu reguli simple, ușor de reținut și de urmărit a ajuns, datorită noii înțelegeri dobândite prin intermediul mediei și a internetului, să fie perceput, mai nou drept un adevărat joc al minții, câștigarea unei partide ajungând să fie comparată cu un test veridic de inteligență. Ca să-i învingi pe adversari și să câștigi o partidă de poker, ai nevoie, pe lângă șansă și noroc, și de răbdare, de nervi de fier, de cunoștiințe de matematică și de psihologie umană, de spirit de observație și analiză, și, nu în ultimul rând, de gândire tactică și strategică. Complexitatea pokerului l-a facut popular și printre mințile academice, acesta putând fii studiat acum și în mediile universitare.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest