Soluțiile lui Selly pentru sistemul de învățământ românesc: „Se promovează obediența, tocitul și meditațiile”

 

După ce a obținut o medie impresionantă la Bacalaureat, Selly a dezvăluit toate lacunele cu care se confruntă sistemul educațional din România. Vlogger-ul vrea o reformare a învățământului românesc și a venit și cu soluții ca acest lucru să fie posibil!

Sătul de vorbe și de promisiuni din partea statului, Selly a gândit soluții ca sistemul de învățământ românesc să fie unul în favoarea elevului și educației acestuia. Andrei Șelaru a fost invitat la „Sinteza Zilei” de la Antena 3 unde s-a arătat extrem de revoltat despre tot ce se întâmplă la nivel educațional în România.

"Școala din România nu-i oferă elevului timp pentru propria persoană. Școala din România promoveaza obediență, tocitul, promovează meditațiile. Se dau teme, enorm de multe pentru acasă, si nu mai ai timp pentru tine."

Selly consideră că numărul atât de mare de teme pentru acasă nu ajută deloc elevul, ci din contră, îl suprasolicită și îi creează frustrări, dat fiind că nu mai are timp ca să își descopere pasiunile și să aprofundeze domeniile care îl fascinează.

Mai mult de atât, Selly a ținut să precizeze că maniera de predare a profesorului este una extrem de învechită și, din nou, nu ajută în niciun fel elevul. El a declarat că la școală nu este încurajată dezbaterea pentru dezvoltarea gândirii și capacității de a vorbi în public, și nici lucrul în echipă.

Andrei Șelaru este de părere că așa cum elevii sunt punctați în funcție de performanțele lor la ore, așa ar trebui „să existe un sistem prin care copiii să-și poată evalua profesorii”, iar asta pentru că „există o categorie de profesori comuniști, psihopați, care doresc să obțină bani de la copii."


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest