Spune "Adio" durerilor de ceafă şi umeri! Fă un exerciţiu simplu care face minuni pentru corpul tău

 

În mod frecvent te dor umerii şi ceafa, iar uneori simţi că abia te mai poţi mişca? Cu această problemă se confruntă destul de mulţi oameni în zilele noastre, din cauza stilului de viaţă nesănătos pe care îl duc şi a lipsei de exerciţii fizice.

Nu trebuie să dai banii pe unguente scumpe dacă vrei să scapi de aceste dureri supărătoare. Nu trebuie decât să faci un exerciţiu simplu, care s-a dovedit că poate reduce durerile și disconfortul resimțit în aceste zone în 50% din cazuri, conform site-ului secretele.com.

Dacă incluzi acest exercițiu în programul tău zilnic de mișcare, vei putea obține, de asemenea, o postură mai bună, care va face că abdomenul tău să pară mai plat, te va ajuta să nu mai stai cocoșa. Ba mai mult decât atât, acest exerciţiu va avea efecte benefice asupra sănătății întregului corp.
 
Majoriatea oamenilor care lucrează la birou, în fața calculatorului, se confruntă în mod frecvent cu dureri de spate. Stai cocoșat asupra tastaturii, tastezi cu umerii și gâtul aplecate în față, iar această poziţie este principale cauză a durerilor.

În timp, acest lucru face că mușchii pectorali (musculatura pieptului) să se tensioneze și să scurteze, în timp ce mușchii spatelui (mușchii dorsali laterali și trapezul) se detensionează și își pierd tonusul. Rezultatul final este că ajungi să ai mersul unui om al cavernelor și nu e de mirare că astfel apar și durerile. În cazurile extreme, poți dezvolta o afecțiune denumită cifoză, care implică deformarea posturii coloanei vertebrale. 

Fă mişcare!

Exercițiul constă pur și simplu în efectuarea de ridicări laterale cu ganteră. Pentru asta, așază-te în poziție ușor aplecat, cu picioarele lipite și brațele pe lângă corp, ținând în fiecare mână câte o ganteră ușoară. Din această poziție, ridica brațele în lateral, până în poziția cruce. Execută 3 serii a 10 repetări zilnic!

Aceste exerciții tonifică deltoizii laterali a€“ mușchii de pe partea exterioară a umerilor. Pe măsură ce aceștia devin mai puternici, umerii tăi își vor menține mai ușor postură corectă pe parcursul zilei. Că bonus, exercițiul lucrează inclusiv mușchii pectorali, iar tonifierea acestei grupe musculare va preveni aplecarea brațelor înainte. 

Există, de asemenea, numeroase alte exerciții care te pot ajută să-ți îmbunătățești flexibilitatea și postură. Ridicările din poziție aplecat reprezintă o mișcare asemănătoare care implică îndoirea trunchiului în față pe durată exercițiului, iar această mișcare vizează deltoizii posteriori. 

Un alt exercițiu util îl reprezintă fie extensiile, fie flexiile pentru musculatură laterală a spatelui. Oricare dintre aceste mișcări va antrena musculatură laterală a spatelui, care poate acționa ca o contragreutate pentru mușchii pectorali, trăgând înspre spate partea superioară a trunchiului. 

Unul din lucrurile esențiale este să eviți ceea ce tind să facă majoritatea celor care frecventează sălile de forță, și anume să te concentrezi exclusiv asupra „muschilor de oglindă”. Mușchii de oglindă sunt acele grupe musculare vizibile în oglindă, printre care și mușchii abdominali și pectoralii, situate în partea frontala a corpului. Această capcană duce la dezvoltarea unei posturi dezechilibrate. 

Dacă îți vei petrece timpul la sală făcând numai abdomene, extensii cu bară pentru pectorali și flexii pentru biceps și vei neglija sau ignora complet exercițiile la helcometru, ridicările pentru trapez, extensiile pentru triceps și exercițiile pentru erectorii spinali, atunci nu-i de mirare că trunchiul tău se va apleca în față. 

Ţine cont de aceste lucruri data viitoare când mergi la sală şi vei începe să te simţi din ce în ce mai bine!

Foto: Hepta, secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest