Sucul de roșii, un adevărat medicament pentru sănătate! De ce este bine să incluzi în dieta ta?

 

Toamna este perioada în care se prepară sucul de roşii. Este ideal să ai şi tu în casă acest preparat deoarece face minuni pentru sănătatea ta. Sucul de roșii conține antioxidanți, poate ajuta într-o cură de detoxifiere, scade colesterolul și protejează împotriva infecțiilor, a bolilor de ficat.

De asemenea, beneficiile sucului de roșii pot fi observate și în curele de slăbire, pentru că are un conținut redus de calorii. Acest suc delicios poate preveni obezitatea și ajută organismul să lupte împotriva diabetului. Amidonul din sucul de roșii acelerează metabolismul din carbohidrați și crește ritmul de ardere al grăsimilor.

Sucul de tomate este bogat în vitaminele A, B, K și C, dar și în minerale precum potasiu, fier, fosfor, magneziu, crom, cupru sau mangan. De exemplu, cromul pe care îl conține sucul de roșii ar avea proprietatea de a stabiliza și aduce la un nivel optim glicemi, conform adevărul.ro. 

De asemenea, vitamină A ajuta la îmbunătățirea vederii și ar reduce riscul apariției unor afecțiuni oftamologice. Pentru că are un conținut important de vitamină B, sucul de roșii poate avea efect benefic și în ceea ce privește reglarea tensiunii arteriale și te ajută să te protejezei de atacuri de cord. 

De asemenea, nutriționiștii mai spun că poate reduce nivelul de colesterol „rău”. Sucul de roșii mai conține și vitamina K și calciu, doi nutrienți care sunt benefici pentru sistemul osos. Mai mult, licopenul din sucul de roșii poate ajută la protejarea masei osoase. Consumul de suc de roșii ar ține departe boli precum osteoporoză.  

Beneficiile sucului de roșii ar fi și pentru piele. Poate fi folosit și sub formă de masca. De asemenea, sucul de roșii are nutrienți care protejează pielea de efectele negative ale razelor ultraviolete.     

În ceea ce privește constraindicatiile, sucul de roșii nu sunt recomandate celor care suferă de boli gastroduodenale, cum ar fi ulcerul. Acestora nu le este indicat consumul de suc de roșii din cauza acidității tomatelor. 

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest