Suferi de cuperoză? Iată câteva tratamente naturale

 

Foarte multe femei suferă de această afecţiune a epidermei. Cuperoza se caracterizează printr-o înroşire intermitentă a pielii, datorată unor pusee congestive, care duc la apariţia unor bubiţe roşii, dure sau granuloase.

Există câteva reţete naturale pentru combatea cuperozei. Nu uitaţi că este mai uşor să o preveniţi, decât ă o trataţi.

Banane, miere şi flori de tei

Zdrobiţi o bucată de banană coaptă, amestecaţi-o cu o linguriţă de untdelemn de măsline şi cu o jumătate de linguriţă de miere cristalizată. Întindeţi crema obţinută pe zonele atinse de cuperoză şi lăsaţi să acţioneze un sfert de oră. Clătiţi-vă cu apă călduţă şi uscaţi-vă fără a vă frecă. Dimineaţa şi seara, tamponaţi-vă obrazul cu infuzie de tei (o linguriţă la o cană de apă). Metodă trebuie repetată până la vindecare.

Comprese cu muşetel

Luaţi 3-4 linguri pline cu vârf de flori de muşetel (dacă sunt proaspete - 5 sau 6), opăriţi-le cu un litru de apă clocotită şi lăsaţi-le să se infuzeze 10 minute, într-un vas cu capac. Înmuiaţi tampoane de vată şi puneţi-le pe zonele afectate ale feţei. Acoperiţi-le cu folii mici, de plastic. Lăsaţi să acţioneze 15 minute. Procedeul trebuie repetat de 2-3 ori pe zi.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest