Scorţişoara este un condiment care poate fi folosit zilnic, pentru aromatizarea mâncărurilor şi dulciurilor, dar are un efect benefic şi pentru sănătate, fiind utilizat extern.
articolul continua dupa recomandari
Scorţişoara are proprietăţi terapeutice utile în diabet, gastrită, colesterol sau infecţii fungice. Mai mult, uleiul de scorţişoară se poate obţine foarte uşor acasă.
Aveţi nevoie doar de două ingrediente:
- 1 băţ de scorţişoară
- 1 borcan de sticlă de 300 g
- ulei vegetal
Cum se prepară
Puneţi băţul de scorţişoară în borcan şi umpleţi-l cu ulei. Uleiul de măsline are un gust mai pregnant, de aceea puteţi alege un ulei cu gust neutru, ca cel de floarea-soarelui. Puneţi capacul şi lăsaţi-l în jur de 3 săptămâni la temperatura camerei. Agitaţi recipientul zilnic. După această perioadă, scoateţi băţul de scorţişoară printr-un tifon şi păstraţi-l într-un recipient de culoare închisă. Poate fi consumat timp de 30 de zile.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc