Superstiţii de Revelion! Ce este bine să faci pentru un 2015 excelent

 

Românii adoră supertiţiile şi chiar cred în ele. De foarte multe ori ele ne ghidează viaţa şi credem cu tărie că ne ajută să depăşim anumite momente. În noaptea dintre ani este bine să urmezi nişte reguli care îţi garantează un an viitor prosper.

La români, tradiţia de Anul Nou spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele. Unii merg mai departe şi ţin în buzunar o căpăţână de usturoi, pentru ca spiritele rele să-i ocolească.

O altă superstiţie de Anul Nou este aceea că în ultima zi din an şi în prima zi din cel nou nu este bine să facem cheltuieli sau să aruncăm ceva din casă (nici măcar gunoiul), pentru că, o dată cu el, dăm afară şi norocul. Tot legat de bani, superstiţia spune că nu trebuie să avem nici un fel de datorie când începe noul an, altfel vom fi datori tot anul.

Tot în Ajun, fetele nemăritate trebuie să pună într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr şi un ban, dimineaţa visându-l pe cel cu care se vor căsători. La miezul nopţii de Anul Nou trebuie să deschideţi uşa, pentru că anul vechi să iasă, iar cel nou să intre. Un obicei pe care îl practică îndrăgostiţii este sărutatul sub vâsc, pentru a fi însoţiţi de dragoste tot anul.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest