Tamara Buciuceanu este înmormântată astăzi! Marii actori au sosit la biserică/ VIDEO

 

Tamara Buciuceanu va fi condusă astăzi pe ultimul drum. Cea supranumită „Doamna comediei româneşti” a trecut în nefiinţă, pe data dre 15 octombrie, din cauza problemelor cardiace.

Tamara Buciuceanu a fost una dintre cele mai renumite şi iubite actriţe din teatrul românesc. Moartea ei a lăsat în urmă multă durere şi regret, atât în inimile colegilor de breaslă, cât şi a celor care au crescut cu piesele de teatru şi filmele în care a jucat. Unul dintre cele mai memorabile roluri a fost cel al profesoarei Isoscel din Liceenii, personaj datorită căruia a intrat rapid în inimile oamenilor.

Marea doamnă a teatrului românesc a trecut în nefiinţa după ce a fost internată, timp de două săptămâni, la Spitalul Elias din Capitală, după ce s-a confruntat cu mari probleme cardiace.

Pentru că nu puţini au fost cei care au ţinut la Tamara Buciuceanu, la biserica unde a avut loc slujba de înmormântare au sosite Costin Mărculescu, Emilia Popescu, Mihai Constantin, Gheorghe Ivaşcu, Mitică Popescu, Ion Caramitru, Marian Râlea, Nea Popa din „La Bloc”, jurnalista Andreea Berecleanu alături de fiul ei, dar şi ministrul Culturii.

Tamara Buciuceanu nu a avut copii, aşa că moştenitorul de drept este Mihai Constantin, nepotul său, cunoscut drept actorul care l-a jucat pe Ionică din Liceenii. Legătura dintre actriţă şi sora sa a fost extrem de puternică, motiv pentru care toată averea sa le-a rămas acestora.

Tamara Buciuceanu va fi înmormântată astăzi, la ora 13.00, la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. Trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus la ora 09:00, la Biserica Sfântul Gheorghe Cel Nou.

A fost decorată cu cea mai înaltă distincţie

Tamara Buciuceanu a fost decorată cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de cavale, fiind cea mai înaltă disctinţie a statului român. Onoarea i-a fost adusă „în semn de înaltă apreciere, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale”, după cum scria în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest