Tartă cu caise și fulgi de migdale

 
+3 click pentru
galerie

În plin sezon al caiselor îți propunem o tartă răcoroasă, ușor de preparat și cu puține ingrediente. Rețeta va fi preparată la Friteuza fără ulei Supreme Hot Air Fryer, o adevărată minune în bucătărie, care te ajută să scapi de căldura degajată de cuptorul încins. Friteuza digitală este multifuncțională:  prăjeste, coace, frige, înăbușește, deshidratează, gratinează sau încălzește, toate fără ulei. Sunt combinate într-un singur aparat: friteuză, cuptor, rotisor.

Tarta se coace perfect, într-un timp mai scurt decât la cuptor. Crusta este crocantă, chiar dacă nu este rumenită ca la cuptor, iar caisele aromate, ușor acrișoare și frumos colorate dau o notă aparte acestei tarte.

Ingrediente:

Pentru aluat de tartă:

  • 250 gr făină
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingură zahăr cu aromă de vanilie

Pentru umplutură:

  • 500 gr caise fără sâmburi
  • 100 gr zahăr
  • 1 lingură amidon alimentar
  • fulgi de migdale și zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Pregătim aluatul fraged pentru tartă.

Într-un vas, cernem făina și presărăm peste ea un praf de sare și zahărul. Adăugăm untul rece, tăiat cubulețe și gălbenușul de ou. Cu vârful degetelor amestecăm ingredientele, picurând, treptat și apă, până obținem o compoziție ușor sfărâmicioasă. Omogenizăm aluatul de tartă, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru o oră.

Cât timp aluatul de tartă se odihnește la frigider, ne ocupăm de caise. Tăiem caisele în bucăți mai mici și le amestecăm cu zahărul. Le amestecăm pe foc pentru câteva minute, să se pătrundă și să vedem cât sirop se formează. Apoi le lăsăm la temperat și le amestecăm cu amidonul.

Asamblăm și coacem delicioasa tartă cu caise.

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem într-o foaie subțire pe care o așezăm în tava de copt a friteuzei. Ungem tava cu puțin unt și o tapetăm cu făină. Foaia de aluat trebuie să fie mai mare decât dimensiunea tăvii ca să o putem modela frumos deasupra umpluturii. Folosim un inel detașabil la o formă de copt de 20-22 cm și asamblăm tarta în interiorul lui. Punem compoziția de caise la mijlocul aluatului și aducem marginile aluatului peste ea petrecându-le ușor pe alocuri. Introducem tava cu tarta în friteuză, pe raftul nr. 2. Conectăm friteuza la sursa de curent, setăm funcția ”aluat” pentru temperatura și timpul presetate ( 175 de grade/30 de minute). Este foarte utilă în bucătărie o astfel de friteuză, comparativ cu cuptorul coace mai rapid, nu degajă atâta căldură și consumul de curent este mai redus.

După ce scoatem tarta din friteuză, o lăsăm să se tempereze 5-6 minute și o decorăm cu fulgi de migdale și zahăr pudră.

Pofta bună!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest