Tatăl lui Dan Helciug a suferit arsuri grave, după ce casa i-a ars din temelii: „S-a ținut de o bară, până au venit pompierii”

 

Dan Helciug a avut o viață demnă de un scenariu de film, după cum a spus chiar el. Atât el, cât și sora lui au crescut doar de tată, după ce mama lor s-a îndrăgostit de altcineva și i-a părăsit. Dar cum un rău nu vine niciodată singur, casa în care locuiau a luat foc, iar părintele lui a suferit arsuri grave, în urma tragediei.

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, Dan Helciug a dezvăluit că nu a avut deloc o viață ușoară. La vârsta de 5 ani a fost părăsit de mamă, după ce aceasta s-a îndrăgostit de un alt bărbat și și-a părăsit familia. Tatăl lui a făcut toate sacrificiile posibile ca el și sora lui să nu ducă lipsă de nimic, însă dorința de a le oferi un cămin călduros a fost năruită de un incendiu care putea duce la o tragedie uriașă.

„În 1986, exact în noaptea de 1 aprilie, mi-a luat foc casa din cauza unui scurtcircuit. Într-o cameră a apartamentului nostru aveam o bibliotecă de vreo 2-3 mii de cărți care au ars mocnit. Tata dormea acolo, dar în seara respectivă l-am chemat să vedem un serial și a dormit la noi în cameră. Ăsta a fost norocul lui.”, a spus Dan Helciug.

Incendiul a fost atât de puternic, încât absolut toată casa a fost mistuită de flăcări, iar în încercarea de a mai salva ceva, tatăl artistului a rămas în interiorul locuinței, singura soluție de a se salva constând în gestul de a ieși pe geam. Lucru pe care l-a și făcut. Părintele lui Dan Helciug a rămas atârnat de o bară din afara casei până au venit pompierii, alegându-se cu arsuri foarte mari care au necesitat spitalizare de trei luni.

Din cauza momentelor de groază trăite, Dan Helciug a rămas traumatizat, fiind și motivul memoriei selective pe care o are. În urma incendiului, artistul a fost consiliat de un psiholog.

„Ne-am trezit, ne-au scos vecinii afară. Tata a încercat să stingă focul, dar nu a putut. Pompierii au întârziat cam vreo două ore. Temperatura din casă a fost cam de 1000 de grade. Se topise tot, tata ieșise pe geam și s-a ținut de o bară până au venit Pompierii. Tata a fost dus la spital timp de vreo trei luni, cu arsuri mari. Noi am stat prin vecini, tabere. Din cauza traumelor emoționale am o memorie selectivă. Am fost și la psiholog.”, a mai spus artistul.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest