Te bronzezi la solar? Ai grijă, pentru că poţi contacta uşor o boală cu transmitere sexuală

 

Vara se apropie cu paşi repezi, iar toate doamnele şi domnişoarele vor să arate cât mai bine şi să aibă pielea bronzată frumos pe tot corpul. Multe fete încep să ia cu asalt saloanele de bronzare, pentru a avea din timp o nuanţă ceva mai închisă a pielii.

Pe lângă faptul că se ştie că bronzarea artificială nu face bine pe termen lung epidermei, chiar dacă sunt folosite creme de protecţie, există şi alte riscuri în saloanele de înfrumuseţare.

De asemenea, evită capsulele de bronzat pentru că acestea pot conduce, în timp, la cancer de piele, conform site-ului doctorulzilei.ro. Mai mult decât atât, trebuie să ştii că de pe paturile de bronzat poţi fi infectată cu herpes genital, potrivit dermatologului Dawn Marie Davies de la Clinica din Mayo. Gândeşte-te ce îi vei spune ginecologului tău, şi să nu mai vorbim despre o eventuală reacţie a partenerului tău.

Herpesul este foarte contagios şi se răspândeşte de la o persoană la alta prin contactul direct piele-pe-piele şi poate rezista foarte mult în exterior. Dacă cea care a venit să se bronzeze înaintea ta se confruntă cu această problemă, există un risc destul de mare să contactezi şi tu acest virus.

Căldura din interiorul solarului nu va ucide bacteria. Ci din contră, dacă bacteria este expusă unui amestec antiseptic însă nu suficient de puternic ca să o distrugă sau la o anumită lumină, poate deveni mai puternică.

"Am văzut foarte multe cazrui cu infecţii, păduchi sau infecţii cu herpes de la paturile de bronzat", spune dermatologul Dawn Marie Davies.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest