Curăţarea urechii este un procedeu foarte important în igiena corpului. Foarte puţine persoane nu o fac corect şi ajung să facă leziuni grave timpanului. Mai mult, beţişoarele sunt un real pericol pentru aparatul auditiv.
Beţişoarele de urechi nu sunt eficiente decât pentru curăţarea părţii externe a urechii: pavilionul şi intrarea în canalul auditiv. În situaţia în care beţişorul pătrunde mai adânc în ureche, riscurile nu sunt deloc de ignorat.
Riscuri majore
În primul rând, există riscul ca vârful beţişorului să atingă timpanul şi, prin urmare, să afecteze auzul. Totodată, beţişoarele nu fac altceva decât să împingă cerumenul spre interiorul urechii şi să ducă la acumularea lui la nivelul timpanului, de aceea apare senzaţia de pierdere a auzului şi dureri la nivelul timpanului.
În loc să curete cerumenul, îl impinge în interiorul canalului auditiv, favorizând formarea dopurilor de ceară. În plus, este stimulată secreţia de cerumen, ca reacţie de autoapărare.
În plus, beţişoarele de urechi nu sunt sterile şi, chiar dacă sunt sterile, atunci când deschidem prima dată cutiuţa, deja le contaminăm. De aici pot apărea o serie de boli la nivelul aparatului auditiv, dintre care cea mai frecventă este micoza.
articolul continua dupa recomandari
L.F.
Foto: Hepta
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc