Te-ai săturat să ai părul gras? Iată câteva metode simple care te scapă de această problemă

 

Sunt destul de mulți oameni care se confruntă cu problema scalpului gras și nu reușesc să elimine această neplăcere pentru mai mult timp, cu niciun fel de șampon. Este foarte important ca mai întâi să înțelegi care sunt cauzele, pentru care părul se îngrașă prea repede, pentru că acestea pot fi atât interne, cât și externe organismului. 

Părul se îngrașă uneori din cauze alimenției nesănătoase, cum ar fi alimentele grase, băuturile precum ceaiurile cu cofeina, cafeaua, alcoolul sau cola, deoarece acestea cresc cantitatea de sebum.

Părul trebuie spălat regulat, cel puțin de 2-3 ori pe săptămână, dar nici prea des pentru că astfel tendința de îngrășare va crește. Încearcă să eviți folosirea produselor de îngrijire uleioase și nu te da niciodată cu balsam la rădăcina părului, pentru că astfel în maxim doua zile de spălare se va îngrășa din nou. 

Iată câteva trucuri care vor ajuta la eliminarea excesului de sebum de pe păr:

1. Bicarbonatul de sodiu

Această substanță este o soluție eficientă și ieftină care poate fi folosit chiar pe post de șampon. Se amestecă pur și simplu o linguriță de bicarbonat cu un pahar de apă și se poate adăuga și puțină zeamă de lâmâie. Se aplică apoi pe păr ca un șampon normal și se lasă să acționeze câteva minute, după care se clătește cu apă călduță.

2. Parfumul

Dacă ai un parfum pe bază de alcool poți foarte bine să îl aplici pe scalp, apoi să tamponezi ușor cu un șervețel. Părul se va menține curat și va mirosi frumos întreaga zi.

3. Șervețele umede

Cu singuranță nu te-ai fi gândit că te pot scăpa de părul gras. Pur și simplu se șterge ușor scalpul. Poate fi folosit și un șervețel uscat îmbibat în săpun lichid, iar efectele vor fi similare. 

4. Oțetul de mere

În loc de balsam de păr poți folosi oțet de mere. Acesta va preveni apariția excesului de sebum și în aceeași măsura va face părul să devină mai moale și mai ușor de pieptănat. Se amestecî o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă, se aplică de la jumătatea părului în jos, se lasă se acționeze aproximativ 5 minute, după care se clătește cu apă călduță. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest