Ţi-a apărut un urcior la ochi? Scapă repede de el un tratament simplu şi efiecient

 

Cine nu a avut măcar o dată în viaţă un urcior, măcar în copilărie? Acestea apar în zona ochilor şi pot fi foarte supărătoar, deoarece provoacă atât durere, cât şi discofort.

Urcioarele se manifestă la început printr-o iriţie, după care zona se umflă, apoi se întăreşte, iar trepta urciorul capătă dimensiuni. Atunci când urciorul „se coace”, așadar atunci când se formează abcesul, urciorul se drenează, de regulă, prin scurgeri de puroi. Uneori, mai ales în timpul nopții, se poate sparge de la sine, iar puroiul intră în contact direct cu ochiul, ceea ce poate duce și la alte complicații, conform site-ului secretele.com.

În general, urcioarele vindecate reapar în timp. Nu este vorba aici nici de vreo boală a sângelui, nici de boli oculare, contrar părerii generale. Urciorul ochiului este o infecție cauzată de frecarea ochilor a€“ iată de ce apare cel mai des în rândul copiilor a€“ sau provocată de îngustarea canalului lacrimo-nazal.

Este bine să ai mereu grijă la igienă pentru pentru a preveni apariţia urcioarelor.

Tratament:

- Înmoaie un tampon de bumbac în coniac și pune-l peste pleoapă închisă a ochiului afectat. Lasă-l să acţiuneze de aproximativ o oră. Apoi înmoaie un alt tampon de bumbac în ulei de măsline și așază-l tot așa, peste pleoapă bolnavă. Cu cât păstrezi compresă mai mult, cu atât mai bine. Dacă este posibil, menține-o pe toată durată nopții.

Dimineața, la trezire, spală pleoapă cu ceai cald de flori de musețel. Pentru a prepară ceaiul, așază 2 pliculețe de ceai de musețel în 200 de ml de apa fiartă. Acoperă apoi și lasă-l să facă infuzie și să se răcească.

Este foarte important să eviți intrarea în contact a ochilor cu mâinile murdare! 

Foto: Secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest