Ţi-a rămas mâncare de la masa de Paşte? Nu o arunca! Refoloseşte mielul şi ouăle

 

Românul găteşte mai mult decât poate mânca! Astfel, după Paşte rămân foarte multe alimente, dar surplusul poate fi refolosit. Există reţete delicioase din miel şi ouă.

Foloseşte carnea de miel pentru frigărui delicioase

Nu te grăbi să arunci carnea de miel, mai ales dacă este parfumată cu usturoi şi verdeţuri. Taie carnea de miel în cuburi mari şi foloseşte-o pentru a pregăti delicioase frigărui, ideale pentru un grătar în familie la final de sărbători. Alterneaza pe beţişoare speciale câte o bucăţică de carne de miel, o ciupercă mică, o bucată de ardei roşu şi, în principiu, orice altă legumă rămasă de la masa de Paşte.

Prepară salată din carne de miel şi ouă

Trebuie să recunoşti că în fiecare an vopseşti prea multe ouă de Paşte şi ca niciodată nu reuseşti să le mănânci pe toate, nici măcar dacă organizezi petreceri cu prietenii sau cu familia. Anul acesta, foloseşte ouăle rămase şi resturile de carne de miel pentru a pregăti o salată plină de proteine şi alte substanţe nutritive. Carnea trebuie tăiată în bucăţi mici şi ouăle în sferturi, apoi adaugi legume rămase de la masa pascală. Prepară un dressing savuros, cu ulei de măsline, puţină zeamă de lămâie, muştar, sare şi piper.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest