Ține hoții la distanță. Gadgeturi inedite care îți păzesc casa

 
+4 click pentru
galerie

Faci planuri pentru vacanța de vară? Pe lângă bagaje și alegerea celei mai potrivite destinații, poate că n-ar fi rău să acorzi puțină atenție și siguranței casei tale. Vara este sezon estival atât pentru tine, cât și pentru hoții care abia așteaptă să pleci de acasă, pentru a-și face de cap prin locuința ta! Evită neplăcerile și asigură-ți casa așa cum se cuvine, pentru a avea garanția că n-o să stai cu grijă în fiecare zi de concediu.

Pentru că știm cât de importantă este monitorizarea locuinței, mai ales pe timpul vacanței, îți venim în ajutor cu o serie de alarme și siguranțe pentru locuința ta. Le poți folosi cu încredere atât în perioada verii, când ești plecat de acasă, dar și în restul anului, pentru a nu avea surpriza să dai nas în nas cu un răufăcător, chiar în propria locuință.

1. Alarme cu senzor de mișcare

Investește cu mare atenție în mai multe tipuri de alarme diferite, tocmai pentru că este bine să securizezi toate zonele casei, nu doar o anumită parte a acesteia. Astfel, e necesar să instalezi câteva alarme pentru ferestre, care pornesc instantaneu atunci când ferestrele sunt forțate și deschise prin efracție. Aparatele se montează în interior, și sunt niște alarme cu benzi magnetice, care încep să facă zgomot în momentul în care hoții încearcă să-ți invadeze casa pe fereastră.

Nu uita să securizezi pereții și tavanul! Unii hoți s-au specializat în intratul prin efracție în locuințe, așa că știu deja cum să ”păcălească” alarmele montate la uși și ferestre. Pentru siguranță dublă, o alarmă pentru perete și o alarmă pentru tavan sunt absolut necesare. Montează-le în zone cheie din curtea casei tale, spre exemplu pe terasă, la intrare, sau chiar în interiorul casei, în camerele în care ai bunuri de valoare. Ele te vor atenționa dacă există mișcări ciudate în casă, fiind paznicul de care orice locatar are nevoie.

2. Sisteme de siguranță antifurt

Covorașul cu alarmă inclusă este trucul pe care mulți proprietari de locuințe îl aleg, în special atunci când pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Covorul cu alarmă are un senzor de presiune, care se declanșează automat în momentul în care semnalează mișcări ciudate. El îi va alarma pe vecini și îl va speria pe hoț, astfel că ai garanția că locuința ta va fi în siguranță chiar și atunci când tu nu ești prin preajmă.

Alarma cu senzor pentru vibrații este o altă metode de asigurare a locuinței. Dacă hoțul încearcă să împingă sau să spargă ușa ori geamul casei, alarma cu senzor se va declanșa automat și va face zgomot, pentru a-l speria pe hoț și a-l determina să plece. Acest gen de alarmă este ideal de montat în casele care au ferestre mari, căci pe lângă lumină ele permit hoților și o mai bună vizibilitate asupra bunurilor din casa ta. Ca să eviți neplăceri, instalează astfel de alarme la toate ferestrele și chiar la ușă.

3. Simulator de sunete TV

Deseori, hoții analizează cu atenție ”terenul”, înainte de a acționa. Ei nu intră pur și simplu în casă, ci se asigură că nimeni nu se află în interior. Pentru a le veni de hac chiar și atunci când ești plecat în vacanță, lasă pornit un simulator TV. Luminile produse de acesta vor da impresia că este cineva in interiorul locuinței, o persoană care se uită la televizor. Simulatorul TV indică două lucruri pentru respectivul hoț: casa nu este lăsată nesupravegheată și locatarul este încă treaz, deci va da nas în nas cu el dacă intră prin efracție. Astfel hoțul se va lăsa păgubaș și va pleca de lângă locuința ta.

Păstrează-ți bunurile în siguranță, chiar și când ești în vacanță!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest