Titlu articol: 5 semne că ai nevoie de un aparat dentar

 

Aparatele dentare nu mai sunt de mult stigmatizate în societatea românească ba, mai mult, au devenit chiar o modă, în special în rândul tinerilor. Tot mai mulți oameni aleg să apeleze la aparatele dentare pentru a obține un zâmbet impecabil. Totuși, aparatul dentar nu este o necesitate pentru toată lumea și reprezintă, înainte de toate, o investiție. Astfel că există încă destul de mulți oameni destul de reticenți atunci când vine vorba să apeleze la această metodă de îmbunătățire a sănătății dinților. Dacă nu obișnuiești să te prezinți foarte des la stomatolog pentru controale de rutină, poți ține cont de anumite semnale pe care dantura ta ți le transmite, atunci când vrea să îți spună că îți poți pune un aparat dentar

Dinții strâmbi și înghesuiți

Chiar dacă aparatul dentar nu te va ajuta doar din punct de vedere estetic, semnalele vizuale rămân în continuare cele mai relevante și puternice. Dacă observi că ai dinți înclinați sau dinți care ies mult prea mult în exterior, comparativ cu ceilalți, este destul de clar că un aparat dentar ar putea să te ajute. În general, dinții ajung să se poziționeze așa din cauza faptului că sunt înghesuiți, fie din pricina măselelor de minte care n-au loc să iasă așa cum ar trebui, fie din cauza altor probleme ce vor fi analizate în detaliu de medicul ortodont. În orice caz, pentru a verifica acasă dacă ai dinții înghesuiți, poți apela la testul aței dentare. Dacă aceasta trece cu ușurință printre dinți, atunci nu ai o dantură înghesuită. Pe de altă parte, dacă accesul aței este unul dificil, atunci șansele sunt să fie necesar purtarea unui aparat dentar. 

Dinții spațiați

Nu doar dinții înghesuiți pot reprezenta o problemă. Nici spațiile mari dintre dinți nu sunt ceva de dorit, pentru că existența acestor spații sau lipsa unor dinți poate să afecteze grav mușcătura și poziția dinților. Pe termen lung, există riscul apariției problemelor la nivel de maxilar, astfel că este imperios necesară aplicarea tratamentului cu aparat dentar, chiar și în cazul dinților spațiați. 

Respirația urât mirositoare

Chiar dacă nu pare și respirația urât mirositoare poate fi un semn al faptului că ai nevoie de aparat dentar. Sursa acestei probleme poate fi reprezentată de bacteriile care rămân între dinți chiar și după un periaj exemplar. În general, acest aspect indică faptul că dinții nu pot fi curățați complet din cauza faptului că ei nu sunt suficient de drepți sau de bine poziționați. Astfel, pentru a corecta această deficiență, medicul stomatolog îți poate recomanda să apelezi la un aparat dentar care, prin faptul că îți va îndrepta dinții, îi va face pe aceștia și mult mai ușor de curățat. 

Durerile de maxilar

Dacă ai dureri de maxilar, atunci cel mai probabil acesta nu este aliniat în mod corect. Tocmai de aceea, apare o presiune pe articulația temporo-mandibulară, care va da naștere unor dureri sâcâitoare. Totuși, și această problemă poate fi corectată prin intermediul aparatului dentar. 

Vorbire incorectă

Foarte multe persoane suferă de dificultăți atunci când trebuie să pronunțe anumite litere. În general, problema cea mai frecvent întâlnită în cazul celor care trebuie să poarte aparat dentar, este reprezentată de pronunția literei S. Dificultatea în a o pronunța poate fi cauzată de alinierea incorectă a dinților, dar și de malocluzie. Situația va fi remediată cu ușurință, dacă medicul îți va recomanda aparatul dentar potrivit. 

Așadar, poți observa cu ușurință dacă dantura ta are nevoie de ajutorul unui aparat, pentru a funcționa corect și sănătos. Semnele cele mai comune ale necesității unui astfel de dispozitiv sunt reprezentate de poziționarea dinților, care nu trebuie să fie nici prea spațiați, nici prea înghesuiți, de durerile de la nivelul maxilarului, vorbirea incorectă și respirația urât mirositoare. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest