Cafeaua, acest elixir aromat și energizant îndrăgit de toată lumea, reprezintă al doilea cel mai consumat lichid de pe planetă, imediat după apă. Istoria sa se întinde până în anii 800, atunci când a fost descoperită de păstorii etiopieni.
articolul continua dupa recomandari
Fie că ești un mare pasionat de cafea sau doar savurezi o ceașcă de cafea din când în când, există câteva sortimente unice, pe care trebuie neapărat să le încerci, măcar o dată în viață. Descoperă mai jos care sunt cele mai bune și mai faimoase cafele, care merită să fie savurate cu prima ocazie.
1. Black Ivory, cel mai scump sortiment de cafea din lume
Black Ivory este un brand celebru produs în Thailanda, având la bază boabe de cafea Arabica. Ceea ce diferențiază acest sortiment de oricare altul este modul inedit prin care se obține băutura.
Boabele sunt ingerate de elefanți și digerate timp de 15 până la 70 de ore, apoi sunt colectate din excrementele acestora. Gustul unic al cafelei obținute în acest fel este dat de enzimele din stomacul animalelor, care procesează proteinele și oferă o aromă inedită.
Costul unei astfel de cafele ajunge până la 1000 sau chiar 2000 de dolari americani per kilogram sau 50 de dolari o singură ceașcă, servită la doar câteva hoteluri de lux din lume. Prețul exorbitant este dat de raritatea și exotismul acestei cafele, pentru un kilogram de cafea fiind necesare 33 kilograme de boabe.
2. Kopi Luwak, cafeaua produsa de un mamifer
Un alt sortiment special de cafea este și Kopi Luwak, un produs obținut într-un mod la fel de interesant. Procesul de fabricare este similar, însă de această dată cafeaua este ingerată de o specie de pisică indoneziană numită Civeta de palmier.
Mamiferul fermentează boabele de cafea, după care acestea sunt culese din excrement, purificate și prăjite. Rezultatul este o cafea dulce, cu note de ceai, prune și trandafiri.
Dacă alegi să încerci acest tip de cafea, asigură-te că aceasta provine din surse bune, care nu exploatează pisicile indoneziene, ci folosesc ca loc de proveniență habitatul natural al mamiferelor.
3. Gheisha Arabica, cafeaua premiată la nivel global
Această cafea cu o aromă deosebit de complexă vine din Panama și a câștigat, de-a lungul timpului, numeroase premii la nivel mondial. Planta de Gheisha Arabica este recunoscută pentru boabele de cafea cu un gust bogat, cu accente de miere și citrice, precum și pentru notele subtile de papaya, mandarine și mango, pe un fond floral delicat și parfumat.
4. Cafea Aromao de la Kafune, cu arome discrete de vanilie si bergamotă
Dacă îți dorești un mix perfect de cafea Arabica și Robusta, poti opta penru cea mai bună cafea Aromao de la Kafune. Aceasta este caracterizată de un corp foarte bine definit, dat de prăjirea medie și boabele speciale pentru espresso, dar și de o aromă complexă.
Cu un gust subtil de vanilie și bergamotă, cafeaua Aromao lasă în urmă o aromă delicată, cu tente de lămâiță și alune coapte. Totul este completat desăvârșit de o spumă consistentă și de o aciditate ușoară.
5. Master Origin Ethiopia, o cafea aromată, cu note fructate
În cazul în care preferi sortimente mai deosebit de cafea, cu arome proaspete și surprinzătoare, Master Origin Ethiopia va fi, în mod sigur, pe placul tău. Boabele acestei cafele africane sunt uscate lent, la soare, pentru a le permite să absoarbă aroma dulceagă a pulpei care le învelește. De aceea, produsul final te va surprinde cu un gust delicios de fructe coapte și flori de portocal.
Indiferent de gusturile tale în materie de cafea, încearcă cel puțin unul dintre sortimentele prezentate mai sus și vei rămâne surprins de aromele intense și de-a dreptul inedite.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc