Topul celor mai frumoase Miss România din istorie!

 
+4 click pentru
galerie

Româncele noastre frumoase sunt principala atracţie a străinilor atunci când ne vizitează ţara. Şi pentru că avem cu ce să ne mândrim, v-am pregătit un top al celor mai cunoscute fete cu titlul de Miss România!

Primul concurs de frumuseţe organizat vreodată în România a fost pe 3 martie 1929. Regulile erau stricte, machiajul interzis, iar rochiile concurentelor, cât mai simple. Atunci, câştigătoarea premiului cel mare a fost Magda Demetrescu, în vârsă de 17 ani şi ne-a reprezentat cu brio la Miss Univers, în Texas, unde a obţinut locul şase.

După Revoluţia din 1989, concursul Miss România a luat amploare, fiind considerat o rampă de lansare.

Prima câştigătoare a acestui premiu de după ‘89 a fost Daniela Nane. Ea a urcat pe scenă în 1991 în Las Vegas. Într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani, spunea: “Eram catalogată ca favorită în top 3, dar, din cauza probei rochiei de seară - care, într-adevăr, era nepotrivită, mult prea cenuşie în comparaţie cu splendoarea şi opulenţa de acolo -, am ieşit pe locul 11. În schimb, concursul mi-a adus oferte de a lucra ca model la Tokyo sau la Londra. Însă eu m-am întors acasă: se apropia examenul la Teatru", potrivit Formula As. Acum, ea este o cunoscută actriţă şi are un băiat.

Rita Mureşan a fost o altă pretendentă la titlul de Miss Univers, în 1993, când şi-a adjudecat titlul de cea mai frumoasă româncă. În prezent, fostul model are două fetiţe şi o casă de modă.

Roberta Anastase este o altă ispită autohtonă care a devenit Miss România în 1994. Atunci, au concurat şi Andreea Marin şi Simona Pătruleasa. În filmuleţul de prezentare, actuala femeie politician spunea: “Bună ziua, my name is Roberta Anastase and I'm comming from the country where Danube makes sea delta, Romania".

Nicoleta Luciu a reușit să intre în posesia titlului suprem de frumusețe în 1999. Pe atunci, bruneta avea doar 19 ani. Această experiență i-a crescut notorietatea instantaneu și de atunci e mereu în atenția publicului.

În ciuda faptului că nu e foarte cunoscută, românca Ioana Valentina Boitor a reuşit cea mai mare performanţă pe care a atins-o vreodată ţara noastră la Miss World. În 2006, tânăra din Satu Mare a fost aleasă a doua între frumuseţile lumii la concursul Miss World.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest