Tradiţii şi superstiţii de Florii! Ce trebuie să faci pentru a-ţi vedea ursitul

 

Floriile se prăznuiesc cu o săptămână înainte de Paşte şi marchează începutul sărbătorilor pascale. Poporul român are câteva superstiţii şi obiceiuri legate de Duminica Floriilor.

Tradiţia spune că înainte de Florii se strâng braţe întregi de ramuri înmugurite de salcie şi se duc la biserică, pentru a fi sfinţite de preot. Creştinii împodobesc icoanele şi ferestrele cu coroniţe de salcie sfinţită şi le păstrează peste an, fiind folosite la vindecarea diferitelor boli.

Cum îţi vezi ursitul

Femeile trebuie să aerisească lucrurile din casă prin scoaterea lor afară, în bătaia soarelui. De asemenea, fetele care vor să se mărite anul în curs sunt sfătuite să îşi scoată zestrea afară, pentru chemarea ursitului, conform caplimpede.ro

Tot pentru fetele care vor să îşi întâlnească viitorul soţ, tradiţia le sfătuieşte să fiarbă busuioc în apă, la miezul nopţii, iar cu această apă să se spele pe cap şi apoi să toarne apa la rădăcina unui păr înflorit. Insă toate astea de la miezul nopţii până la venirea zorilor! Pentru că nu trebuie uitată interdicţia care spune că de Florii să nu te speli pe cap, altfel tot părul îţi va albi peste noapte.

L.F.

Foto: jurnalul.ro


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest