Tradiţii şi superstiţii de Sânziene! Ce trebuie să faci ca să visezi ursitul

 

Noaptea de Sânziene este o noapte magică în care se deschid porţile cerului şi lumea de dincolo vine în contact cu lumea pământeană. Se spune că în această noapte fetele nemăritate îşi visează ursitul. Această sărbătoare se prăznuieşte în fiecare an pe data de 24 iunie.

Lista credinţelor populare legate de această sărbătoare este foarte bogată:
- În această noapte, ca şi în noaptea de Crăciun, se spune că animalele stau de vorbă. Cine le pândeşte le poate înţelege graiul şi poate afla multe taine.
- Tot în această noapte se spune că răsare în mod magic floarea albă de ferigă, care aduce noroc celui care o va culege, înfruntând curajos duhurile care o păzesc; acesta va putea citi gândurile oamenilor şi va descoperi comori ascunse.
- Dacă o fată aruncă un buchet de flori de Sânziene prin uşa deschisă sau prin fereastră, atunci îşi va găsi în acest an ursitul. Alteori buchetul se pune sub pernă, căci se spune că visele din această noapte se împlinesc.
- Dacă în această zi vezi o furnică roşie, aceasta este de foarte bun augur. Iar dacă găseşti o furnică în portmoneu, este un semn indubitabil că vei avea un an foarte bogat.

Cum îţi visezi ursitul?
Dacă eşti nemăritată şi curioasă cum va arăta bărbatul care îţi va cere mâna, atunci noaptea de Sânziene este momentul prielnic. Trebuie să culegi flori de sânziene pe care să le pui sub pernă în noaptea de 23 iunie. Acestea pot să fie înlocuite cu busuioc. Înainte de culcare îţi faci o rugăciune şi te rogi ca ursitul să îţi apară în vis. Mai mult, trebuie să îţi aranjezi părul cu o perie, într-o oglindă mică, pe care să le pui sub pernă, alături de florile de sânziene. Înainte de a te pune în pat trebuie să faci nouă mătănii.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest