Trendul periculos de pe rețelele de socializare. Și tu ești vizat!

 

Citatele motivaţionale au devenit un adevărat trend pe Facebook, pe e-mail sau chiar pe pereţii clădirilor, însă dacă ajungem să ne ghidăm viaţa exclusiv după ele, atunci efectele acestora pot fi chiar mai dăunătoare pentru noi decât benefice.

Citatele motivaţionale pe care le regăsim în special pe Facebook sunt utopice, iar gândul la utopie este primul generator de depresie şi anxietate. Totodată, hilar sau nu, citatele motivaţionale pot crea dependenţă sau chiar să aibă efect de tip boomerang, adică să demotiveze, dacă nu ştim cum să ne raportăm la ele sau ne raportăm la ele mult prea des în detrimentul sfaturilor prietenilor sau ale familiei.

Scopul principal al citatelor motivaţionale este evident acela de a ... motiva, de a energiza, de a ridica moralul etc, pe scurt, obiectivul acestor mesaje este unul pozitiv. Cu toate acestea, există și câteva aspecte mai puțin pozitive ale acestor mesaje cu care ne întâlnim atât de des, 3 efecte negative care ne pot afecta armonia vieţii destul de serios.

Demotivează - atunci când oferă o imagine de ansamblu prea mare, grandioasă, pot avea ca efect scăderea curajului și a motivației; scad credibilitatea; creează „dependență” - atunci când motivația și energia vin doar din afară se creează o dependență și avem mereu nevoie de ele pentru a putea funcționa. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest