Tu sari peste micul dejun? Carmen Brumă îţi dă 5 motive pentru care să nu mai faci niciodată asta, dar şi o reţetă sănătoasă

 

Toată lumea ar trebui să înţeleagă pe deplin faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nu sunt deloc puţin persoanele care sar peste această masă din zi şi preferă să bea doar o cafea pe stomacul gol, fie din lipsă de timp, fie pentru faptul că nu pot mânca prea devreme.

Cu toate acestea, un astfel de obicei este foarte nociv pentru sănătate şi poate cauza probleme serioase în timp. Carmen Brumă atrage şi ea atenţia asupra acestui fapt şi a scris pe blogul său câteva motive esenţiale pentru care ar trebui să mâncăm dimineaţa, în fiecare zi.

"Iată pe scurt 5 motive pentru care nu trebuie să sări peste micul dejun:

 1. Micul dejun îți dă energia de care are nevoie organismul tău la început de zi.
 2. Micul dejun scade riscul de a deveni supraponderal sau obez.
 3. Micul dejun previne gastrita.
 4. Micul dejun nu îngraşă. Dacă ai poftă de alimente care îngrășă și vrei să le mănânci fără că silueta să aibă de suferit, micul dejun este cea mai sigură ocazie din acest punct de vedere.
 5. Micul dejun îți asigură energia psihică și puterea de concentrare,"
a scris Carmen Brumă, pe blogul său.

De asemenea, Carmen Brumă vă propune şi o reţetă delicioasă şi foarte sănătoasă pentru micul dejun, care este şi de post. Preparul este o reţătă proprie a vedetei.

Preparatul propus de Carmen Brumă conţine "fructe și semințe și este energizant, bogat în proteine de origine vegetală și acizi grași esențiali. Pentru a obține maximum  de vitamine și minerale am ales metodă presării la rece.

Micul dejun conține următoarele ingrediente: 

  • 150 ml lapte de migdale (am ales să-l pregătesc în casă folosind 50 g migdale și 250 ml apa plată)
  • 100 g portocale
  • 100 g mango
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 1 lingură semnite de cânepă
  • un sfert de linguriță de scorțișoară
  • 1-2 lingurițe de miere (opțional)

Mod de preparare:

Pentru a face laptele de migdale am folosit tot storcatorul prin presare la rece. Migdalele se lasă la înmuiat câteva ore și apoi se pun în presa la rece, alternând cu apa plată. Pulpa eliminată se mai poate refolosi de 2-3 ori, adăugăndu-se în continuare apa. Laptele va ieși destul de gras și nu aveți nevoie de pungă pentru strecurat că atunci când faceți laptele la blender. 

Spălați storcatorul și introduceți pe rând portocală și mango curățate. Sucul rezultat se adaugă peste laptele de migdale apoi se pun semințe de chia și cânepa. Așteptați câteva minute până când amestecul căpăta o consistență mai groasă după care puneți scorțișoara, mierea și amestecați. Se consumă dimineața, imediat după preparare și va asigură energia pentru o mare parte din zi," a mai scris Carmen Brumă pe blogul ei.

Foto: carmen-bruma.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest