Uită de aspirină! Mănâncă în schimb 20 de cireşe!

 

Vara este din ce în ce mai aproape, iar în pieţe şi în magazine, apar din ce în ce mai multe fructe de sezon. Cireşele sunt o alegere foarte bună pentru că pe lângă gustul lor delicios, conţin o mulţime vitamine care îţi vor salva organismul, mai ales atunci când te simţi rău.

Ştiai că poţi înlocui o aspirină cu 20 de cireşe? Ei bine este adevărat, mai ales că timp de secole oamenii au folosit aceste fructe în scopuri terapeutice. Mai multe studii ştiinţifice au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanți și flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar și un impact pozitiv în ameliorarea durerilor, conform site-ului secretele.com.

Cireşele conțin cantități foarte mari de antociani, atât de eficienți în reducerea durerilor. Practic cantitatea de antociani ce se regăsește în 20 de cireșe este capabilă să reducă durerile mult mai eficient decât o aspirina. 

Iată câteva dintre beneficiile uimitoare ale cireşelor: 

- Datorită conținutului mare de magneziu și calciu, cireșele sunt bune pentru oase

- Deoarece acestea conțin un procent mare de apă și sunt sărace în calorii, sunt foarte bune pentru cei care doresc să piardă în greutate

Pe lângă fructul în sine, și cozile de la cireșe sunt benefice organismului și pot fi utilizate oricând. Fă-ţi un ceai din cozi de cireșe care va fi benefic în cazul în care te confrunţi cu o infecție urinară sau ai probleme cu rinichii.

Cum să îţi prepari ceaiul

- pune un pumn de cozi de cireșe în 500 de ml de apă și las-o să fiarbă. După ce a fiert, acoperă ibricul și lasă-l să facă infuzie 15-20 de minute. Bea înghițituri mici pe tot parcursul zilei.

În Japonia, floarea de cireș este considerată a fi floarea națională, simbolizând fericire. În luna aprilie, japonezii sărbătoresc Hanami (Festivalul Florilor de Cireș). Această sărbătoare are loc exact în perioadă în care înfloresc cireșii, oamenii bucurându-se din plin de frumusețea lor trecătoare.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest