Uită de constipaţie! Încearcă o reţetă simplă şi naturală care te scapă de problemă în doar câteva ore

 

Constipaţia este o problemă des întâlnită şi poate apărea la orice persoană indiferent de vârstă. Această afecţiune provoacă o senzaţie neplăcută la nivelul stomacului, însoţită de balonare.

Problema tranzitului intestinal deficitar afectează multe persoane, iar de multe ori este deranjantă în activităţile de zi cu zi. Mulţi încearcă diverse ceaiuri şi reţete pentru a scăpa de constipaţie, dar nu de puţine ori, aceastea nu dau rezultatele dorite.

Există o reţetă eficientă care se prepară din frunze Senna (Cassia angustifolia), care are un efect laxativ puternic, conform site-ului secretele.com. Aceasta este indicată în cazul în care te confrunţi cu constipații pe termen lung, care nu pot fi reglementate prin dietă.  Proprietățile acestei rețete se simt după 8-12 ore, după ce a fost consumată. 

Ingrediente:

- 500 de grame de gem de prune

- 50 de grame de frunze uscate de Senna

Mod de preparare:

Se pun la măcinat frunzele de senna până când se obţine un fel de praf. Apoi se amestecă cu praf cu gemul de prune. Înainte de culcare, se consumă o lingură din acest amestec, după car, se bea un pahar de apa călduță.

Efectele se simt a doua zi dimineaţă, imediat după trezire. Se repetă procedeul timp de 7 zile, iar astfel se va obţine o curățare de durată și completă a colonului.  

Atenţie!

- Nu utiliza acest remediu mai mult de 10 zile consecutiv, întrucât acesta poate crea dependența. Este suficientă o cură de 7 zile, o data la 2 luni. 

- Dacă ai probleme frecvențe cu descărcările intestinale (constipația), trebuie să îţi modifici dieta. Include în alimentație mai multe fibre ce se regăsesc în legume, fructe și cereale. Nu uita să rămâi tot timpul hidrat și fă mișcare zilnic. Aceste obiceiuri stimulează metabolismul. 

Precauții: 

Iată cine nu trebuie să consume acest preparat! 

Femeile gravide, mamele care alăptează și copiii până la 14 ani, nu ar trebui să consume acest preparat. Persoanele care suferă de inflamația tractului digestiv, persoanele cu ocluzii intestinale, boli inflamatorii intestinale, colită ulceroasă, apendicită, hemoragii gastrointestinale, afecțiuni hepatice și renale, de asemenea, nu trebuie să utilizeze acest preparat. 

Pentru persoanele care nu pot consumă preparatul de mai sus, există o altă alternativă naturală și eficientă, alcătuită din: 

- 100 de grame de prune uscate 

- 100 de grame de smochine uscate 

- 100 de grame de miere 

Metodă de preparare: 

Se amestecă fructele uscate bine într-un blender peste care se adaugă mierea. Se amestecă din nou până când se va obține un preparat omogen. Se pune amestecul într-un borcan din sticlă închis ermetic şi se păstrează la frigider. 

Consumă o lingură din acest remediu dimineață pe stomacul gol și vei observa cum starea ta de sănătate se va îmbunătăți simțitor și constipația nu va mai face parte din viață dumneavoastră.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest