Uită de mătreaţă! Încearcă câteva remedii şi trucuri eficiente

 

Mătreaţa se manifestă prin apariţia unor coji albe şi uscate la nivelul scalpului, unori este însoţită şi de mâncărime locală. Această este inestetică şi devine chiar deranjantă atunci când ajunge pe haine, iar unele persoane consideră că este cauzată de igiena necorespunzătoare.

Mătreaţa apare datorită descuamări celulor cutanate, iar aceasta este mai intensă la anumite persoane, conform site-ului sanatateatv.ro.

Este bine de ştiut faptul că anumite tipuri de şampoane, în loc să amelioreze această problemă, mai rău o agravează. Există însă şi sampoane speciale care se pot folosite fără prescripţie medicală, dar aceastea pot rezolva problema doar pentru un moment.

Pentru formele de mătreaţă mai grave, trebuie să faci un consult medical. Există remedii din plante pot reduce pruritul şi uscarea pielii. O altă substanţă care luptă împotriva mătreţii este gudronul, iar pentru formele de mătreaţa din dermatită seboreică se pot prescrie loţiuni cu streroizi.

Şamponul medicinal trebuie ţinut pe cap timp de 10 minute pentru ca el să îşi facă efectul, apoi se clăteşte părul foarte bine, deorece urmele de săpun sau şampon pot agrava problema.

Este indicat să îţi laşi părul să se usuce natural şi de asemenea nu uita să îl perii din când în când cu o perie din fire naturale. Perierea trebuie făcută cu mişcări ferme şi constante, de la frunte spre ceafă. Acest lucru distibuie sebumul de la rădăcină spre vârfuri.

Foto: Spynews.ro

M.T.


 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest