Uleiurile care te fac şi mai frumoasă! Ce nu trebuie să-ţi lipsească din ritualul de îngrjire

 

Spune adio cremelor şi loţiunilor costisitoare, care conţin parabeni, parfumuri sintetice sau coloranţi şi alege pentru întreţinere uleiuri naturale. E drept, nici ele nu sunt tocmai ieftine, însă mult mai sănătoase, sunt hidratante și ajută la stabilizarea metabolismului pielii uscate, crescând nivelul lipidelor în stratul superior și redând astfel vigoarea pielii.

Iată uleiurile care fac minuni pentru piele:

Uleiul de cocos este considerat un miracol al naturii şi are proprietăţi medicinale uimitoare. Este un balsam de păr eficient, care hidratează părul şi acţionează ca o barieră protectoare împotriva radicalilor liberi şi poluării din mediul înconjurător. Uleiul de cocos este bogat în antioxidanţi şi abundă în agenţi antibacterieni. Abilitatea sa de a netezi tenul îl transformă într-o loţiune hidratantă împotriva îmbătrânirii, fiind ideal împotriva ridurilor, cicatricilor şi vergeturilor. De altfel, uleiul de cocos poate fi folosit ca protecţie solară, ţine insectele la distanţă şi este bun şi la gătit.

Uleiul de argan este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru tratamente cosmetice.  Ştiaţi că datorită conținutului său bogat este un bun combatant al acneei? Mai mult, ajută în cazul arsurilor solare, este bun antiinflamator și antioxidant, iar persoanele cu pielea uscată, dermatite, riduri, unghii exfoliate sau par tern îl pot folosi cu încredere.

Uleiul de jojoba conține vitaminele A și E, acizi grași de înaltă calitate, precum omega 9. Se absoarbe rapid în piele, fără să lase urme și este un adevărat miracol pentru pielea uscată. Este recomandat mai ales femeilor însărcinate, pentru a preveni apariția vergeturilor.

Uleiul de susan conţine acizi grași nesaturați şi este recomandat pentru piele foarte uscată. Un alt atu este că protejează împotriva soarelui, deși nu poate fi folosit ca și cremă tradițională de protecție.

Uleiul de măsline este cel mai accesibil, dar este esenţial să fie ales cu atenţie. Optează pentru unul bio şi atunci poţi scăpa de pielea de "broască" şi de părul uscat.

Ulei de migdale este bogat în vitamine din grupurile B și E. Se recomandă mai ales pentru îngrijirea pielii delicate a bebelușilor. Proprietățile sale îl recomandă și ca ulei de masaj.

Ulei de nuci de macadamia
conține acizi grași, ce redau echilibrul pielii. Ajută, de asemenea, la regenerarea acesteia. Se absoarbe rapid în piele.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest