Un român, premiat de Barack Obama cu 25.000 de dolari! Cu ce crezi că l-a dat gata pe cel mai puternic om din lume?

 
+3 click pentru
galerie

Cel mai puternic om al lumii a fost dat gata de un ţambal. Un ţambal mânuit de Nicolae Feraru. Atât de mult i-a plăcut lui Barack Obama cum au sunat corzile lui Nicolae, încât nu s-a mulţumit să-l felicite, ci i-a acordat şi cea mai înaltă distincţie pe care o poate primi un artist pe teritoriul Statelor Unite!

Trăieşte în America de peste 20 de ani şi este nelipsit de la festivalurile româneşti, în comunitatea din Chicago. Din 2001 este şi cetăţean american. A învăţat să cânte la ţambal de la tatăl şi de la bunicul său.

Înainte de 1989, a cântat pentru Ceauşescu, dar şi pentru românii de peste mări şi ţări. Unul dintre motivele pentru care a decis să emigreze, în 1988, în America, a fost faptul că, în ţară, era discriminat.

În toamna anului trecut, Nicolae Feraru a primit, alături de alţi opt artişti străini, premiul pentru întreaga activitate muzicală, în valoare de 25 de mii de dolari, dar şi o scrisoare de felicitare de la Barack Obama.

Mesajul este unul emoţionant: ''Artele tradiţionale şi populare au puterea de a ne lărgi orizonturile şi de a ne îmbogăţi viaţa. Sper că eşti mândru de contribuţia ta la perpetuarea artei în America! Felicitări încă o dată pentru distincţia primită! Îţi doresc toate cele bune! Cu sinceritate, Barack Obama!"


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest