Un tampon a adus-o la lupta între viață și moarte: ”Nu-mi puteam mișca toată partea dreaptă a corpului”

 

O adolescentă a ajuns să lupte între viață și moarte pe patul de spital din cauza unui tampon. 

Conform The Mirror, Katrina Shelton este fata căreia un tampon i-a cauzat sindromul șocului toxic. Totul s-a întâmplat într-o zi obișunită de școală când ea simțea disconfort din cauza menstruației, dar a decis să meargă la cursuri. 

În jurul orei 10 dimineața starea ei a început să se înrăutățească. ”Mă chinuiam să-mi țin ochii deschiși. M-am simțit foarte rău, așa că am sunat-o pe mama care a venit și m-a dus acasă”, a dezvăluit fata.

După ce a dormit pentru restul zilei, a doua zi dimineață Katrina s-a simțit mai bine și a mers din nou la școală, dar din nou, după câteva ore a început să se simtă obosită brusc și a început să vomite. 

Am sunat-o pe mama din nou și de data asta m-a dus la doctor. Noi am crezut că aveam o răceală și m-am dus acasă să mă odihnesc”, a explicat tânăra.

Simptomele ei au continuat și a doua zi, iar în a patra zi de la primele simptome starea ei s-a deteriorat drastic. ”M-am trezit și nu puteam să-mi mișc partea dreaptă a corpului. Nu puteam să-mi ridic mâna sau piciorul și am intrat în panică”, a mărturisit. 

Katrina a fost luată de mama ei la spital, unde doctorii le-au spus că avea o afecțiune serioasă. Când a fost consultată de medici, procesul de luare al tensiunii a trebuit să fie repetat întrucât aceasta era prea mică prima oară. 

”Dintr-o dată doctorii și asistentele erau într-o cameră și-mi băgau ace în mână. Am început să plâng, mă simțeam speriată”, a explicat. 

Fata a fost internată la terapie intensivă pentru două zile și deși au salvat-o de la moarte, medicii încă nu au o explicație pentru cele întâmplate. Abia când a reușit să se repună pe picioare, medicii i-au dat verdictul: a avut un sindrom de șoc toxic. 

Sindromul șocului toxic e cauzat de o bacterie care intră în corp și elimină în organism toxine periculoase. În cazul Katrinei, această abcterie provenea de la tampoanele pe care le folosea pe timpul menstruației. 

”Mi-au spus să nu mai folosesc vreodată tampoane. Poți să citești avertismentele de pe cutiile de tampoane, dar niciodată n-o să te gândești că ți se va întâmpla ție. Te gândești doar că e ceva de speriat pe care l-au pus acolo pentru orice eventualitate”, a spus fata. 

După incident, Katrina a părăsit spitalul la trei zile și acasă a trebuit să facă diverse tratamente de respirație. 

A.C.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest