Va fi mai uşor de suportat! Ponturi utile pentru un epilat inghinal mai puţin dureros

 

Epilarea inghinală a devenit în timp o operaţiune obligatorie pentru orice femeie, indiferent de perioada anului, însă mai ales vara, dacă mergi la plajă. Epilatul cu ceară este cea mai bună alegere pentru că părul va creşte mai subțire și mai rar, însă poate fi o experiență neplăcută.

Există totuşi câteva metode care pot face ca această metodă să fie mai uşor de suportat, iar durerea să fie atenuată. Iată ce trebuie să faci:

Gomajul înainte de epilare 

În urma gomajului firele subțiri care au crescut în piele vor ieși la suprafața și vei îndepărta și celulele moarte. În felul aceasta, ceara va putea ajunge eficient pe toate firele de păr și pielea ta va arata fără cusur după. Ideal ar fi să îți aplici gomajul cu o zi inante de a te duce la salon. Un gomaj excelent se poate face și cu ajutorul unei lufe și a unui săpun delicat, sau cu zaţ de cafea.

Respiră 

Poate ți se pare amuzant, dar multe femei își țin respirația atunci când se epilează, de teamă durerii. De fapt acesta este cel mai rău lucru pe care îl poți face, deoarece privand creierul de oxigen sporeşti intensitatea durerii. Specialiștii spun că e bine să inhalezi mult aer când se pune ceara, și apoi pe măsură ce cosmeticiană trage fâșia de ceară expiră încetișor, potrivit site-ului sanate.bzi.ro.

Ţine cont de perioada ciclului

Dacă ești cu numai câteva zile înainte de menstruație, sau câteva zile după, este mai bine să amâni mersul la salon pentru epilat, deoarece pielea este mai sensibilă în această perioadă. 

Alege ceara dură

Cosmeticienele folosesc diferite tipuri de ceară în funcție de zonă pe care trebuie epilată. Dacă vrei să reduci intensitatea durerii în timpul epilatului poți să îi spui cosmeticienei că preferi să folosească ceara dură, sau poți să ți-o cumperi chiar tu. Acest tip ce ceara este mult mai eficientă și în plus nu va mai fi nevoie să îți pună mai multe fâșii în același loc deoarece va lua tot părul din prima încercare.

Gheața calmează

După ce te-ai epilat folosește gheață pentru a reduce durerea în zonă și a calma pielea. Este foarte important să nu aplici gheață direct pe piele, ci să o învelești într-un prosop subțire și moale.  

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest