Înţepăturile de ţânţari sunt una dintre problemele cu care se confruntă fiecare dintre noi în sezonul cald. Pe lângă faptul că sunt dureroase, aceste înţepături sunt şi periculoase pentru sănătate deoarece pot cauza anumite afecțiuni, unele dintre ele fiind chiar mortale.
articolul continua dupa recomandari
Până în prezent, se cunosc peste 3000 de specii de țânțari în lume, iar anumite specii sunt vectorii unor boli infecțioase, care afectează milioane de persoane pe an: febră galbenă, febră Dengue și Chikungunya, malaria, conform site-ului sanatate.bzi.ro.
Cele mai frecvente simptome ale înțepăturilor de țânțar includ roșeață, papule pruriginoase, manifestări neplăcute și greu de suportat mai ales de către copii.
Există totuşi câteva ingrediente naturale care te pot ajuta să tratezi eficient semnele provocate de înţepăturile de ţânţari.
Lămâia
Este un remediu de casă care funcționează foarte bine pe intepaturile de țânțar, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.Tăie o lămâie în jumătate și freacă locul afectat. O altă opțiune ar fi să amesteci suc de lămâie cu apa și pulverizați pe papule, de 2-3 ori.
Bicarbonatul de sodiu
Fă o pastă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și câteva picături de apa. Aplic-o pe zona afectată și las-o să acționeze timp 20 de minute, apoi spală-te bine. Poţi repeta tratamentul.
Aloe vera
Are proprietăți antiseptice. Adună niște gel de aloe vera, ține-l la frigider 10-15 minute, apoi aplică-l pe înțepături. Lăsă-l să se usuce; nu este nevoie să clăteşti cu apa. Repetă acest tratament de două ori pentru a avea rezultate bune.
Oțetul alb
Umezește o dischetă de bumbac cu o linguriță de oțet alb, apoi tamponează zona afectată.
Foto: Hepta
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc