Iarna este sezonul răcelilor, iar unii oameni ajung să sufere de tot felul de viroze respiratorii foarte severe. Se poate întâmpla să te lovească boala şi nu ai medicamente în casă, sau pur şi simplu, aceastea să nu te mai ajute deloc.
articolul continua dupa recomandari
Cel mai indicat este să apelezi la ingredientele naturale, pentru că acestea nu au efecte adverse pentru organism şi acţionează eficient împotriva viruşilor.
Poţi să-ţi prepari singură acasă un amestec care este un tratament minunat împotriva răcelilor, durerilor în gât și virozelor respiratorii! Acest amestec îți va curată sinusurile, va elimina mucusul din plămâni, va calma tusea și durerile în gât după prima utilizare.
Ingrediente:
-200 de ml de apa
-100 de grame de ananas proaspăt
-1 bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt
-2 lingurițe de oțet din cidru de mere
-1 ardei iute mic
-1 lingură de miere
Mod de preparare:
După ce ai curățat și tăiat cubulețe mici ananasul, ghimbirul și ardeiul, pune toate ingredientele într-un ibric, la foc mic, mai puțin mierea, și amestecă din când în când. După ce a atins punctul de fierbere, mai lasă-l să fiarbă timp de 20-30 de minte, apoi oprește focul. Lasă amestecul să se răcească. După ce s-a răcit, strecoară și amestecă partea lichidă cu mierea. Bea tot lichidul pe parcursul întregii zile.
De ce este atât de benefică această băutură
Proprietățile ghimbirului sunt multiple. El conține vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar și minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu și zinc. Ghimbirul este un bun calmant pentru tușe, pentru inflamații ale gâtului, răgușeală, sinuzite, febră, congestii respiratorii și eliminare de mucozități.
Ananasul are proprietăți antiinflamatorii și elimină acumulările de mucus, calmând totodată și gâtul. Nivelul ridicat de vitamină C pe care îl conține, va oferi imunitate organismului, ajutându-l să lupte cu răcelile și virozele.
Oțetul din cidru de mere asigură necesarul alcalin organismului, și într-un astfel de mediu, virușii și bacteriile nu pot supraviețui. Ardeiul iute asigură ultima "linie de apărare", încălzind corpul din interior către exterior, prevenind astfel febră.
Suntem cu toții conștienți de efectele benefice ale mierii. Este la dispoziția oamenilor de foarte mult timp, fiind folosită în diferite moduri: că antifungic, antiviral și antibacterial, înainte că orice altceva să fi fost inventat. Este super-vindecătorul din antichitate!
Foto: secretele.com
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc