Vlăduța Lupău s-a confruntat cu grave probleme de sănătate: ”Este boala secolului la femei. Nu are deslușire”

 

Îndrăgita interpretă de muzică populară a povestit clipele grele prin care a trecut. Doar operația a ajutat-o să scape de problemele de sănătate.

 

Pe Vlăduța Lupău toți o știm mereu cu zâmbetul pe buze. Însă vedeta s-a confruntat cu o boală care afectează o parte însemnată dintre femei, și anume endometrioza. Despre ce este vorba? Endometrioza este o boală care este mai puțin cunoscută, în care țesutul asemănător mucoasei uterine crește în afara uterului, dar foarte multe femei suferă din cauza ei. Potrivit unor studii de specialitate, aproximativ 10% din populația feminină este afectată de această boală.

 

Îndrăgita interpretă a spus că nu există un tratament pentru a te vindeca de endometrioză, iar singura soluție o reprezintă intervenția chirurgicală. „În urma mai multor analize, am descoperit că am endometrioză. Nu mai sufăr, m-am tratat. Dar, până să-mi tratez această boală, multe fete mi-au zis că trec prin ce am trecut eu. Eu am trecut, până la decizia de a mă opera, pentru că boala asta, cumva, nu are leac prin tratament. Acum, nu sunt eu medic, dar eu am fost la mai mulți medici, până am ajuns să mă duc la operație. Endometrioza este o boală a secolului la femei care nu are o deslușire”, a dezvăluit Vlăduța Lupău.

 

Ea a mai spus că există și riscul de recidivă, chiar în cazul unei operații. Iar femeile care suferă de această boală este puțin probabil să poată rămână însărcinate. „Și ea tot crește. Și, mai mult decât atât, chiar dacă o operezi, are șanse să recidiveze. Și tu, dacă îți dorești un copil și ai această boală, nu prea ai cum să stai să te bazezi că o sa faci tratament și o să fie bine. Deși sunt cazuri, probabil mai puține, care au reușit să rămână însărcinate și având această boală”, a mai spus artista.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest