Vrei să ai un zâmbet cuceritor? Cum să îți remineralizezi dinții și să îți întărești smalțul dentar

 

Se poate spune că dinţii sunt oglinda oricărei persoane, iar un zâmbet frumos, parcă face toţi banii în orice situaţie. Pentru asta, însă, dinţii au nevoie de o îngrijire constantă. 

Unele afecțiuni, printre care și boală celiaca, pot afecta sănătatea danturii. Atunci când te confrunți cu această boală, ori cu intoleranță la alimente, sau alte tulburări care afectează absorbția nutrienților, cresc exponențial riscurile demineralizarii smalțului dentar.

Sistemul digestiv nu mai poate eliberă în organism mineralele esențiale atunci când corpul are nevoie de ele. Smalțul dinților este alcătuit în proporție de 96% din minerale, și reprezintă cea mai dură structură a corpului. Vestea proastă este că smalțul se și erodează cu ușurință în preajmă acizilor din cavitatea bucală și că urmare a dietelor sărace în nutrienți.

Cei mai de temut inamici ai smalțului dinților sunt alimentele și băuturile acide. Obiceiurile de zi cu zi pot dizolvă încet unele dintre mineralele conținute de smalț, potrivit site-ului secretele.com.

Dacă vrei să ai dinţii sănătoşi, evită aceste alimente: 

• Sucurile carbogazoase și băuturile răcoritoare, deoarece conțin zahăr și acid fosforic
 
 • Alimentele procesate
 
 • Uleiurile hidrogenate și margarină
 
 • Bomboanele
 
 • Cafeaua
 
 • Laptele pasteurizat
 
 • îndulcitorii artificiali
 
 • Pâinea și cerealele
 
Din fericire, există unele măsuri pe care le poți pune în aplicare pentru a remineraliza dinții și a întări smalțul dentar.
 
1. Clătirea gurii cu ulei de cocoș încurajează producția de salivă, menținând gură bine umezită. De asemenea, procedeul elimină bacteriile dentare toxice și stimulează glandele salivare. Salivă protejează dinții și ajută în procesul de remineralizare. 

2. Asigură-i corpului un aport adecvat de vitamină D, deoarece această echilibrează raportul dintre calciu și fosfor, sprijinind astfel mineralizarea. Surse bune de vitamină D sunt gălbenușul de ou, uleiul de ficat de cod fermentat pur, uleiul de krill, somon, și alte specii de peste gras. 

3. Este important să introduci în regimul alimentar vitamină K2, deoarece sprijină regenerarea și creșterea masei osoase, precum și absorbția de minerale. Poate fi obținută din alimente precum uleiul de unt îmbogățit cu vitamine (unt clarifiat), măduva, gălbenuș de ou, pate de ficat de pasăre, și brânzeturi țări. 

4. O altă vitamină importantă este vitamină C, care menține gingiile sănătoase. Surse bogate sunt fructele papaya, ardeiul gras, căpșunile, broccoli, ananasul, varză de Bruxelles, portocalele, kiwi, și varză. 

5. Prepară-ți din când în când supă de oase, deoarece este sănătoasă și bogată în calciu, gelatină, și minerale, care sunt ușor de absorbit de către organism. Supă de oase este excelentă pentru dezvoltarea oaselor și remineralizarea și întărirea smalțului dentar. 

6. Evită sărea de masă și folosește în schimb sare de Himalaya, întrucât conține multe minerale importante pentru sănătatea oaselor și a smalțului dentar.

7. Mănâncă multe căpșuni, întrucât acestea conțin vitamină C și antioxidanți. în plus, datorită acidului malic conținut, aceste fructe acționează precum un exfoliant natural, îndepărtând tartrul și contribuind la înălbirea dinților.
 
 8. Alimentele fermentate tradiționale sunt bogate în probiotice naturale și sunt excelente pentru echilibrarea populațiilor de bacterii benefice din gură. Varză de casă, chefirul, murăturile, și boabele de soia fermentate sunt surse bune de probiotice naturale.

Nu ezită să încerci metodele enumerate mai sus dacă ai probleme dentare sau legate de subțierea smalțului dentar. Dar nu te aștepta că rezultatele să apăra peste noapte. Trebuie să treacă ceva timp pentru că efectele să devină vizibile, deoarece smalțul oscilează mereu între stadiul de demineralizare și cel de remineralizare. 

Foto: secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest