Vrei să cumperi manuale pentru copilul tău? 5 sfaturi utile

 

Fiecare părinte își dorește să-i ofere copilului său cele mai bune condiții pentru a avea parte de o educație aleasă. Mulți aleg sistemul privat în detrimentul celui la stat sau le achiziționează școlarilor cele mai bune și mai moderne rechizite, totul ca să se asigure că micuții vor învăța foarte bine și vor avea o profesie de succes pe viitor. Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țină cont adulții sunt manualele pe care le folosesc copiii. În ultimii ani, măsurile luate de autorități au bulversat sistemul de învățământ, astfel că elevii trebuie să-și achiziționeze singuri anumite materiale școlare. Dacă trebuie să cumperi manuale pentru copilul tău, descoperă mai departe câteva sfaturi utile care te vor ajuta să le alegi pe cele potrivite.

Alege manualele în funcție de vârsta copilului

Atunci când trebuie să cumperi cărți educative pentru cel mic, ia în considerare manualele specifice nivelului său de vârstă. Adesea, părinții vor să-i determine pe cei mici să deprindă preocupări diverse, cum ar fi să învețe să citească înainte de a merge la școală sau să vorbească o limbă străină de la o vârstă fragedă. Există manuale la Librăria Delfin pentru fiecare etapă de vârstă, începând de la preșcolari și clasa pregătitoare până la liceeni de clasa a XII-a. Relevanța cărților vizează interesul pe care acestea îl vor stârni copilului, dacă sunt adaptate nivelului lor de cunoștințe.

Ține cont de specialitate

În prezent, piața de carte a evoluat foarte mult comparativ cu anii trecuți, astfel că pot fi găsite cu ușurință manuale diferite pentru fiecare domeniu în parte. Astfel, în funcție de nevoile elevului și interesele sale, poți opta pentru volume de comunicare în limba română, cărți de dezvoltare personală, religie, științe, explorarea mediului, arte vizuale și abilități practice, muzică și mișcare sau educație civică. În cazul învățării unei limbi străine, alege manuale în funcție de nivelul copilului și limba pe care acesta vrei să o aprofundeze.

Identifică scopul manualelor

Multe dintre manualele școlare existente pe piață sunt solicitate de către instituțiile de învățământ. Însă, în librării sunt disponibile și alte tipuri de cărți educative care îi pot ajuta pe cei mici în parcursul lor educațional. Ca să te asiguri că alegi produsele potrivite, determină care este scopul manualelor pe care intenționezi să le achiziționezi și ce anume va reuși să învețe copilul cu ajutorul lor. Nu te limita la a cumpăra strict ceea ce are nevoie pentru școală, ci pune-i la dispoziție micuțului tău manuale diverse, pe care să le utilizeze și în timpul studiului individual.

Ia în considerare claritatea produselor

În cazul în care copilul tău se află la acea vârstă când folosește foarte mult întrebarea “de ce”, asigură-te că manualele pe care le vei achiziționa pentru el îi pot oferi cât mai multe răspunsuri. Cărțile educative care nu sunt ușor de parcurs și nu au un conținut clar și accesibil îi vor îngreuna copilului procesul de învățare. Așadar, cere ajutorul altor părinți, al profesorilor sau, după caz, fraților mai mari, dacă vrei să îi oferi elevului manuale care să-i fie de un real folos.

Investește în manuale de calitate

Calitatea acestor produse este mult mai importantă decât prețul de achiziție, așa că e important să investești în manuale bune și utile. Piața este plină de produse diferite, însă nu înseamnă că toate cărțile disponibile sunt relevante pentru educația copilului tău.

Cu toate că poate fi greu de crezut, domeniul comercializării manualelor pentru copii prezintă include și materiale de calitate îndoielnică. Din acest motiv, este necesar să te asiguri că achiziționezi produsele potrivite și relevante pentru cunoștințele, vârsta sau nivelul copilului tău, care să-l ajute să înțeleagă foarte ușor fiecare materie în parte.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest