Nicoleta Luciu e o mămică inventivă, așa că ne-a mai vândut un secret din bucătăria ei: ce să faci cu legumele pe care nu le folosești.
articolul continua dupa recomandari
Inventivă așa cum toți o cunosc, Nicoleta Luciu a găsit o întrebuințare legumelor ”necuplate” din frigider. Ea a făcut o rețetă de supă cremă ce sună de-a dreptul delicios! ”Nu de puține ori mi s-a întâmplat să le arunc fiindcă stăteau prea mult timp uitate în sertarul frigiderului”, a scris Nicoleta pe blogul său. Hai să vedem cum se face!
Ai nevoie de:
- țelină
- rădăcină de pătrunjel
- ceapă roșie și albă
- ardei verde și roșu
- morcovi
- cartofi
- praz
- brocoli
- frunze de pătrunjel
- 200g unt
- 200g smântână
Preparare:
- Pune rădăcinile de țelină și pătrunjelul la fiert
- Topește untul în tigaie la foc minim, peste care adaugă ceapă și amestecă. După zece minute adaugă pe rând toate legumele la distanță de zece minute fiecare
- După ce pătrunjelul și rădăcinile de țelină au fiert, ia apa și adaug-o peste oala în care sunt legumele cu unt
- Lasă focul mic la oală și așteaptă să fiarbă
- După ce au fiert, pasează legumele direct în oala până la obținerea unei creme fine
- Adaugă direct pe foc smântâna de gătit și amestecă în continuare, apoi condimentează cu sare și piper după gust
Poftă bună!
OPȚIONAL pentru cei pe care nu-i deranjează să se îngrașe: adaugă un castron cu crutoane!
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc