Daniel Ioan Plescan, câștigătorul cuțitului de aur la Chefi la cuțite: Povestea unui bucătar român din Italia

 

În ediția din 2 decembrie a emisiunii Chefi la cuțite, Alexandru Sautner i-a oferit cuțitul de aur lui Daniel Ioan Plescan, un bucătar român care locuiește în Italia. Impresionat de talentul și creativitatea concurentului, juratul a recunoscut excelența preparatului său, un file de cerb cu spumă de cartofi, ciuperci și fistic.


Pasiunea pentru gătit și drumul său profesional

Daniel Ioan Plescan a început să gătească dintr-o necesitate, după ce părinții săi au plecat în Italia când el avea doar zece ani. Deși a fost nevoit să aibă grijă de fratele său în acea perioadă, pasiunea pentru bucătărie s-a născut din acele momente dificile. Ani mai târziu, s-a stabilit în Italia și a devenit bucătar, lucrând de 18 ani în industria culinară.

„Am rămas singur cu fratele meu, iar părinții erau plecați în Italia pentru a ne oferi o viață mai bună. Am început să gătesc din nevoie, dar cu timpul am devenit bucătar profesionist”, a povestit Daniel Ioan Plescan.


Chefi la cuțite, o provocare deosebită

Daniel a declarat că participarea la Chefi la cuțite reprezintă o mare provocare pentru el, ieșind din rutina zilnică de lucru în care se plafonase. „Lucrez opt ore pe zi în secția de main course, dar concursul m-a scos din zona mea de confort. M-am înscris pentru a-mi depăși limitele și a arăta ce pot”, a spus el, subliniind importanța acestei experiențe pentru cariera și dezvoltarea sa personală.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest