„Mici Wellington”, farfuria care a stârnit reacții la Chefi la cuțite

 
+2 click pentru
galerie

Episodul al doilea din sezonul 16 Chefi la cuțite a adus în fața juraților un concurent care a transformat un preparat tradițional într-o variantă complet neașteptată. Alexandru Colceriu, în vârstă de 63 de ani, fermier și pasionat de bucătărie, a intrat în competiție hotărât să lase o impresie puternică.

Originar din București, Alexandru a mărturisit încă din culise că nu vine cu o rețetă obișnuită. Cultivă cartofi cu miez mov și glumește că, deși îi produce, nu îi ies niciodată cartofii prăjiți. În schimb, a adus ceva ce spune că „nu a mai văzut nimeni în România”.

„Sunt Alexandru Colceriu, am 63 de ani și în seara asta fac ceva ce nu a mai făcut nimeni. Mi-a venit ideea de mult și am zis că e momentul să o arăt lumii”, a spus el. Participarea sa a fost încurajată chiar de prietena lui, care l-a convins că merită să încerce.

În fața juraților, Alexandru a vorbit și despre trecutul său sportiv. A fost canotor de performanță și, ca junior, a câștigat de patru ori titlul de campion național. A părăsit România înainte de Revoluție, dar pasiunea pentru gătit l-a însoțit peste tot.

Preparatul său pentru preselecție a fost „mici Wellington” – o reinterpretare îndrăzneață a celebrului fel britanic, adaptat la gusturile românești. Ideea a atras imediat atenția, însă tehnica a avut mici scăpări. „Am apreciat foarte mult conceptul, iar pentru idee am dat un cuțit. Dar rețeta asta are nevoie de mai multă muncă”, a comentat chef Richard Abou Zaki.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://antenaplay.ro/live/antena-stars

facebook whatsapp twitter pinterest