(P) Cunoaște-te pe tine însuți și depășește-ți condiția!

 

            Să te cunoști pe tine însuți, așa cum ne sfătuia Socrate în Antichitate, nu e o joacă de copii. De fapt, autocunoașterea, ca orice traseu dinspre exterior spre interior, e cea mai dificilă călătorie dintre toate. Mai ales când această călătorie e presărată la tot pasul cu bruiaje și blocaje, refulări, traume și alte probleme psiho-emoționale greu de gestionat.

            Un psihoterapeut bun se poate dovedi umărul de sprijin de care nici nu bănuiai că ai nevoie. El te poate ajuta să ajungi la capătul acestui drum lung al autocunoașterii. Și oricât de dureroase s-ar dovedi revelațiile despre tine însuți, psihoterapeutul va fi acolo lângă tine. Să-ți spună o vorbă adevărată, să-ți dea un sfat util în a te regăsi și, mai important, în a te vindeca.

            Însă, înainte de toate, hai să vedem în ce constă, realmente, domeniul psihoterapiei.

 

Scurtă introducere despre psihoterapie. Un domeniu complex și fascinant

 

Psihoterapia este un proces de creștere și de descoperire de sine. În ședințele cu un psihoterapeut bun (de exemplu: psihoplan.ro), te vei orienta către autocunoaștere și dezvoltare personală. Și vei fi nevoit, în egală măsură, să privești în ochi problemele cu care te confrunți pentru a găsi soluțiile adecvate la ele.

Este un domeniu mai benefic decât pare, întrucât psihoterapeutul te va ajuta să descoperi și să scoți la lumină aptitudini, resurse și calități nebănuite. Ele te vor ajuta să rezolvi crizele existențiale prin care treci. Dar și să previi probleme similare sau să ieși din cercurile vicioase în care ești prins din cauza alegerilor nefavorabile.

Cu alte cuvinte, psihoterapia transformă disfuncționalul în funcțional și îți readuce bucuria de a trăi. În ce mod? Mai împlinit și mai sănătos, desigur.

 

Trei module terapeutice excelente! Individual, de cuplu și pentru părinți

 

          Ca pacient individual, la Psihoplan beneficiezi de un spațiu sigur și confidențial, în care să-ți împărtășești problemele, anxietățile, neîmplinirile. În plus, vei alcătui o echipă cu psihoterapeutul tău. El te va ghida prin aspecte personale legate de stres, depresie, divorț, conflicte și relații toxice sau disfuncționale. La capătul acestui proces de autodescoperire, cu siguranță vei vedea lumina mult căutată!

            Același lucru e valabil și în cazul terapiei de cuplu, cu diferența că sunt încurajați să participe ambii protagoniști ai relației. Rolul specialistului de la Psihoplan nu este să ia partea unuia dintre parteneri, ca un avocat, ci să dea dovadă de neutralitate. Astfel, veți aprofunda împreună situația în care vă aflați și veți căuta să clarificați neînțelegerile din cuplu și cauzele care v-au împins către psihoterapeut.

             Cât despre terapia pentru părinți, la Psihoplan se va pune accent pe relația dintre voi și copilul vostru. Adică cel mai important aspect. Împreună, veți analiza contextul vostru familial și veți încerca să găsiți o soluție la provocările generate de dinamica relației părinte-copil.

 

Să pui în balanță latura ta profesională cu cea personală contează mai mult decât ai crede

 

E cunoscut faptul că unul dintre principalii factori de stres îl reprezintă locul de muncă. Presiunea de a te încadra în deadline-urile strâmte, orele suplimentare de lucru, colegi și șefi recalcitranți, din păcate, toate lucrurile acestea există. Și, deși nu toți avem neșansa de a ne confrunta cu ele, nu trebuie neglijat impactul pe care stresul de la birou îl are asupra psihicului anumitor angajați.

Prin urmare, Psihoplan îți propune un modul de trei ședințe, special conceput pentru a te face să (re)descoperi și să pui în practică ceea ce străinii numesc worklife balance. Sau echilibrul dintre serviciu și viața personală, pe românește. A ști când să spui nu, să impui limite, să iei pauze sau să te oprești din lucru sunt atribute care nu contribuie doar la minimizarea stresului asociat jobului. Ci te fac să te iei în primire, să devii propriul tău stăpân, cum ar veni, să știi ce-ți dorești de la tine, în primul rând și apoi de la viață.

De aceea, modulul psihoterapeutic de wellbeing la job e atât de important. El prioritizează viața, înainte de toate. Viața trăită în armonia echilibrului dintre muncă și timp liber.

 

Cum îți sună să-ți conștientizezi potențialul prin terapie artistică?

 

Un teren cât se poate de fertil pentru însămânțarea gândurilor depresive este lipsa unui scop sau sens în viață. Sau, pe termen scurt și mediu, lipsa unei preocupări înalte, cum ar fi un hobby sau o pasiune.

În acest sens, arta are rolul de a stimula imaginația și creativitatea și de a ține, astfel, plictiseala la distanță. Ne referim la artă ca la o activitate care presupune cunoștințe, exercițiu, percepție, imaginație și intuiție. La Psihoplan nu se face artă după tiparul clasic, ci se folosesc instrumentele ei pentru a putea exprima idei, emoții, trăiri, senzații.

De asemenea, gradul de îndemânare sau experiență nu este relevant. Ci doar dorința de a explora arta în toate formele ei – cu creionul sau pensula. Cu sunete, culori, lut, dans. Această explorare este, în același timp, și o călătorie către sine, atât de necesară pentru autocunoaștere și pentru exploatarea potențialului interior. Potențialul de a-ți descoperi abilitățile, talentul și unicitatea într-o lume prea conformistă și de a ști să le pui în valoare.

Că vorbim de desen, colaj, pictură sau modelaj, terapia prin artă are același rol. Acela de a te face să exprimi ceea ce ții ascuns în interior, de a te ajuta să dai formă adevărului tău personal. În special când acest adevăr e îngropat adânc de stres, anxietate, depresii sau blocaje interioare.

În concluzie, cunoaște-te pe tine însuți! Și, indiferent de modulul terapeutic ales, vei avea șansa, grație Psihoplan, să-ți realizezi potențialul și să-ți depășești condiția.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest