Rețeta delicioasă de somon cu legume propusă de Chef Janni Alexandridis la Meniu de vedetă: Cum să adaugi un plus de savoare

 

În episodul de astăzi al emisiunii Meniu de vedetă, Chef Janni Alexandridis a oferit telespectatorilor o rețetă deosebită, un meniu complet ce include un starter, polenta, somon cu legume ca fel principal și un desert clasic american – creme brulee. Descoperă cum poți prepara această masă savuroasă și cum să adaugi un strop de rafinament în fiecare preparat.


Somon cu legume: o rețetă simplă și aromată

Ingrediente necesare:

  • 200 g somon
  • 1 ardei gras
  • 100 g varză
  • 15 roșii cherry
  • 1 ceapă verde
  • 1 lămâie
  • Mărar
  • Pătrunjel
  • Miere
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:
Legumele se taie mărunt și se pun deoparte. Pentru marinada somonului, într-un bol se amestecă uleiul de măsline cu piper proaspăt măcinat, pătrunjel și mărar tocat. Se adaugă miere și suc de lămâie și se omogenizează bine compoziția. Somonul se acoperă cu acest amestec și se lasă la marinat timp de 15-20 de minute.

Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline, se prăjește somonul până când capătă o crustă aurie, iar legumele se sotează separat până devin fragede. Pentru un gust desăvârșit, se adaugă sare, piper și câteva picături de oțet balsamic. Amestecul se lasă la rumenit pentru câteva minute, apoi se servește alături de somon.


Polenta cremoasă cu aromă de usturoi

Ingrediente necesare:

  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 15 g sare
  • 1 cățel de usturoi
  • Parmezan
  • 80 g mălai pentru mămăligă

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert într-o cratiță, iar pentru o textură cremoasă, se adaugă untul și un cățel de usturoi ras. Se presară sarea și se adaugă un strop de ulei de măsline pentru o notă delicată. Când laptele ajunge la fierbere, se adaugă treptat mălaiul, amestecând continuu până se obține o compoziție densă și uniformă. Se completează cu piper și se servește cu parmezan ras deasupra.


Creme brulee: desertul rafinat al serii

Ingrediente necesare:

  • 5 gălbenușuri de ou
  • 150 ml lapte
  • 400 ml smântână pentru gătit
  • Zahăr alb și brun
  • Esență de vanilie

Mod de preparare:
Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanilie într-un bol până la omogenizare. Într-o cratiță, se încălzesc laptele și smântâna, iar când amestecul începe să fiarbă, se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet. Compoziția fierbinte se toarnă treptat peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a obține o textură fină, iar spuma de la suprafață se îndepărtează cu o lingură.

Crema se împartă în boluri mici, care se așază într-o tavă cu apă caldă și se coace la 150°C timp de o oră. După ce s-a răcit, desertul se pune în frigider pentru 30 de minute, iar înainte de servire, se presară zahăr pe suprafață și se caramelizează cu un arzător. Se servește cu fructe proaspete pentru un plus de prospețime și savoare.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest