Un nou star în bucătărie: Cine este Dudu Dragoș Andrei, tânărul care a primit două cuțite de aur la Chefi la cuțite

 
+3 click pentru
galerie

În ediția din 7 aprilie 2025 a emisiunii Chefi la cuțite, un tânăr necunoscut publicului a reușit să fure scena cu un preparat rafinat și o poveste de viață impresionantă. Dudu Dragoș Andrei, în vârstă de 27 de ani, a primit nu unul, ci două cuțite de aur – de la chef Alexandru Sautner și chef Ștefan Popescu.

Tânărul bucătar a uimit cu o creație proprie, pe care o numește „norișorul din ou” – un preparat sofisticat cu bisque de homar, caviar și chips de jambon crud, inspirat din gastronomia franceză.

„Am un obiectiv ca până la vârsta de 35 de ani să am o stea Michelin, pentru că tot ce fac, o fac din pasiune și din iubire. Pentru această rețetă, am făcut zeci de teste înainte, pentru că nu găseam timpul și coptura necesare ca să iasă la perfecție. Este o rețetă făcută de mine. În franceză numesc acest preparat oeufs nuage, care este cu un bisque de homar, caviar și chips din jambon crud”, a spus Dragoș.

 

De la o copilărie modestă la restaurante de top din Europa

Povestea lui Dudu începe în România, într-o familie modestă. După divorțul părinților, a plecat la vârsta de 14 ani în Italia, unde și-a început formarea culinară la Castellana Grotte, în Bari. A lucrat în restaurante din sudul Italiei, apoi a ajuns în Luxemburg, unde și-a început cariera într-un lanț de localuri de fine dining.

„Părinții mei sunt divorțați și la vârsta de 14 ani am decis să plec la mama mea în Italia. Am urmat cursurile de bucătar, mai exact la Castellana Grotte din Bari. Am lucrat la două restaurante din sudul Italiei. Acolo am început cu adevărat prima experiență într-o bucătărie profesională. După aceasta, am decis să plec într-o minivacanță la Luxemburg, avându-l pe fratele meu. După trei zile mi s-a oferit un loc de muncă. E un lanț de restaurante din Luxemburg și sunt foarte bine cunoscute pe aperitive și, fiind limitat, nu puteam să mă exprim și am decis să părăresc acest loc de muncă”, a spus Dudu Dragoș Andrei.

Astăzi, Dragoș Andrei deține propriul restaurant, însă nu se consideră încă complet pregătit. Din acest motiv, a ales să se perfecționeze într-o bucătărie din Franța, alături de un chef cu două stele Michelin. „Când am deschis restaurantul nu am avut așa experiență. Mi-am zis că bagajul meu nu este îndeajuns de plin. Mi-am pus o limită ca să-mi iau o stea Michelin. Am zis că trebuie să lucrez cu persoane care au deja o stea Michelin”, a spus acesta.

A ales echipa lui chef Ștefan Popescu

Deși a primit două cuțite de aur, Dudu Dragoș Andrei a decis să meargă mai departe în echipa lui chef Ștefan Popescu. Jurații s-au arătat extrem de impresionați de nivelul tehnic, creativitatea și maturitatea culinară de care a dat dovadă concurentul.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://antenaplay.ro/live/antena-stars

facebook whatsapp twitter pinterest