Daniela Gyorfi a criticat sistemul educational din România: „Te omoară examenele”

 

Cunoscuta artistă a avut o reacție vehementă împotriva sistemului de învățământ românesc în cadrul emisiunii Xtra Night Show.

 

Daniela Gyorfi, una dintre cele mai dezinhibate artiste din România, s-a confruntat cu o serie de probleme în privința educației fetiței sale, Maria, în special în cei doi ani de pandemie. Cântăreața susține că programa școlară este mult prea încărcată, drept pentru care copiii ajuns să se ducă înspăimântați la școală.

 

Anii precedenți, dominați de pandemie și de restricțiile și problemele generate de aceasta, au afectat-o pe Daniela Gyorfi. Nu doar pe plan profesional, întrucât au lipsit evenimentele și concertele, ci chiar în viața de familie. Vedeta a spus că a ajuns ea să aibă temeri atunci când fetița ei primea o grămadă de teme de la învățătoare.

 

În exclusivitate la Xtra Night Show, Daniela Gyorfi a făcut o analiză a sistemului de învățământ românesc, apreciind că sunt prea multe materii și implicit copiii au mult prea mult de studiat. Vedeta a spus și cum ar trebui să fie școala românească: elevul să spună ce materie îi place și pe aceea să o aprofundeze.

 

„Un copil nu trebuie să se ducă la școală cu frica asta. La un moment dat mi-era și mie frică, când era Maria în cei doi ani de pandemie. Venea învățătoarea ”aveți de învățat”, la toți părinții, zic ”doamnă, greșiți, au de învățat”. Adică să te duci la școală cu frică. De aia copiii din clasa VII-a și-au ales să nu mai facă școală, că te omoară examenele. Ce-ți place să faci? Păi îmi place româna. Atunci învață la română, nu mai da miliarde de examene”, a spus Daniela Gyorfi, la Xtra Night Show.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest