Totul despre afacerea care i-a adus falimentul lui Irinel Columbeanu: „Columbeanitul era de fapt un gips”

 

Cu mai bine de 15 ani în urmă, afaceristul a împrumutat 7 milioane de euro pentru a deschide o fabrică de ciment la Târgu – Cărbunești, cu care a sperat să dea lovitura în afaceri.

În 2006, adică acum aproape două decenii, Irinel Columbeanu deschidea o fabrică de ciment la Târgu Cărbunești, în Gorj. Afaceristul spunea la vremea respective că a descoperit un ciment revoluționar, care rezistă la temperature scăzute. În cadrul emisiunii Xtra Night Show, Toader Paști Cristian, fostul director general al fabricii de columbeanit a lui Irinel Columbeanu a făcut declarații despre betonul minune.

"Da, am venit alături de domnul Columbeanu la sfârșitul anului 2007 - 2008. Am fost încântat de ce voia dânsul să facă. Sigur că aveam foarte puține date tehnice ca să poți să analizezi cat de serioasă este treaba. Am mers lângă dânsul pe parcurs, mi-am dat seama că materialul era încă necopt pentru a ieși în piața materialelor de construcții care este o piață foarte solidă, o piață foarte puternică și îți trebuie în primul rând foarte mulți bani să-ți promovezi un produs bun.", a spus Toader Paști Cristian.

Mâna dreaptă a lui Columbeanu de la acea vreme a mai precizat: "El era în curs de acreditare și avea foarte multe probleme din punctul ăsta de vedere. Eu și cu specialiștii din fabrică, pentru că vreau să vă spun că erau foarte buni specialiști în fabrică, am făcut un referat și am arătat să zic așa punctele negre ale acestui material."

El susține că de fapt nu a fost vorba de ciment, ci mai degrabă de un gips de mai mare calitate: "La un moment dat a plecat în Spania de unde luase licența pentru acest columbeanit… (...) Cred că și-a dat seama că ceea ce scrisesem noi acolo am avut dreptate. Columbeanitul nicidecum nu era un ciment, sau nu era un liant ca să spun așa, era un ipsos de mai bună calitate. (...) Columbeanitul de fapt era un gips, un ipsos. El putea fi valorificat foarte bine, dar nicidecum să îl valorifici pe post de ciment și să îl bagi în structura de rezistență. Mergea la gleturi, mergea la șape, mergea la alte lucruri în care, de fapt, l-am și folosit cu rezultate bune prin țară la momentul acela."


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest