Aron și Elena și-au întrerupt apropierea din motive religioase! „Cred că o să mă elimine lumea când o să audă asta!”

 

Aron nu a mai dorit să continue cunoașterea cu Elena, după ce aceasta i-a spus că un cuplu trebuie să decidă împreună drumul în viață, nu bărbatul să hotărască, așa cum se spune în biserică, în momentul slujbei de cununie.

 

O discuție absolut banală pentru mulți a însemnat finalul relație dintre Aron și Elena, și așa aflată în fază incipientă. Astfel, după despărțirea de Alexandra, tânărul își trece în cont o a doua separare prematură. Un aspect aparent nesemnificativ pentru doi oameni care se iubesc a dus la ruptură.

 

După un moment de tandrețe și declarații siropoase, Elena i-a mărturisit lui Aron că nu îmbrățișează prea tare practicile și perceptele religioase, fiind deranjată de faptul că la slujba de cununie i se impune femeii să jure că va urma drumul ales de bărbat, iar ea consideră că partenerii într-o relație de dragoste au drepturi egale și trebuie să ia împreună deciziile importante din viața lor.

 

Elena a spus: „Tu m-ai accepta dacă eu nu sunt de acord cu cununia religioasă? Eu după ce am văzut jurământul, să aleg calea bărbatului, eu simt să aleg altceva, că e o cale comună. Am jurat de mult anumite chestii și s-au întors împotrivă. Vreau să fac ceva nou, mai special, mai neobișnuit, care să poată să fie exemplu și pentru alte femei, care vor să urmeze o cale comună cu bărbatul, nu să-i urmeze lui calea. Acesta e dramul meu de nebunie. Ai zis că vrei să-l auzi, acesta e”.

 

A fost picătura care a tulburat paharul plin de credință a lui Aron, care a anunțat-o pe fată că povestea de iubire dintre ei s-a încheiat înainte să înceapă: „Și la mine e foarte important. Eu nu concep că dacă mă căsătoresc cu o femeie să nu trec prin cununia religioasă. Apoi, în cazul acesta nu putem să continuăm. Nu avem cum. Că și dacă am înainta în perfecțiunea perfecțiunilor eu nu aș accepta ca femeia să nu se căsătorească religios cu mine. Eu îți mulțumesc pentru toate clipele, mi-a făcut o deosebită plăcere și îți urez succes. Apreciez super-mult că mi-ai spus acum. Mă bucur că am lămurit”.

 

Elena s-a confesat unei alte concurente, după dialogul care a uluit-o cu Aron: „Sunt fericită că l-am întâlnit, dar sunt super-tristă că s-a terminat. Îți dai seama că aș fi putut să nu fac ceea ce simt. Nu e vorba de cununie, ci de acea parte în care se spune că femeia urmează calea bărbatului. Nu mi se pare corect. Cred că o să mă elimine toată lumea când o să audă asta. Am vorbit cu toți băieții din casă, am interacționat mai mult cu Aron. E clar că o să am nevoie de o perioadă singură. Mulțumesc îngerului meu păzitor. Simt că merit un bărbat care să-și dorească o cale comună”.

În dialogul de pe canapele, Elena a căutat încă o dată să se explice: „Eu nu-i judec faptele, el știe ce simte, ce face. Pentru mine s-a încheiat, nu pot să-i urez decât multă sănătate. Treaba asta a venit după ce mi-a spus dacă vrem să fim împreună. A fost prima oară când m-am îndrăgostit în felul acela, când am simțit așa ceva. Eu sunt recunoscătoare că am simțit asta”.

 

Aron, care a urmat un seminar, și-a justificat atitudinea invocând sinoade: „Eu merg pe calea originală, iar ea ar vrea să schimbe ceva ce invocă cele 7 sinoade ecumenice din toată lumea, deci, despre ce vorbim? Eu am și fost la un liceu teologic, despre ce vorbim. Dacă ea nu vrea să jure în fața altarului chestia asta, pe mine mă denigrează ca persoană”. Bunica Elena i-a ținut partea nepotului, bucurându-se de atitudinea sa.  


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest