Cu Sabrina și Perneș, la psiholog. Care au fost concluziile terapiei de cuplu: „Eu caut înțelegere, el afecțiune!”

 

Sabrina și Perneș au stat de vorbă cu psihologul Eduard Puiu. Cei doi au înțeles de unde provin neînțelegerile din cuplu și care ar fi măsurile pentru a le depăși.

 

Deși au trecut aproape două săptămânii de când Sabrina și Perneș s-au logodit, în cuplul lor, liniștea este încă tulburată în fiecare zi. La cerințele lui Perneș, Sabrina a acceptat o discuție cu domnul psiholog Eduard Puiu. Acesta le-a pus o serie de întrebări pentru a afla de unde pornesc conflictele în cuplu. La ce concluzie s-a ajuns.

 

Psihologul Eduard Puiu le-a transmis celor doi: La orice terapie de cuplu fundamental îl reprezintă sentimentele.Spuneți că acestea există! Atunci intervin două aspecte.Una, ar putea fi vorba de luptă pentru putere. Care sunt principalele motive? Ce-ar fi să faci un exercițiu, Perneș? Să o lași o săptămână, să nu te mai îndrepți spre ea ca un tăvălug, să vezi atunci ce se întâmplă. Despre comunicare? Să înțeleg că tu vrei să-i dai un anumit tip de iubire pe care ea nu-l înțelege. Cheia e negocierea. Învață limbajul ei, pune întrebări, fi creativ. Hai să ne luăm o săptămână, să vedem cum funcționăm așa”.

 

Perneș a apreciat că Sabrina nu-i oferă suficientă afecțiune: „Frustrare, pentru că nu am primit afecțiunea de care aveam nevoie. Nici în celelalte relații nu am primit-o. Știu că eu cer mult, sau dacă nu cer mă aștept să o primesc. Mă gândesc că s-ar putea să plece, pentru că nu-mi dă afecțiune”.

 

De partea cealaltă, Sabrina a ajuns la concluzia că nu este înțeleasă de partenerul din cuplu: „Nu cred că e vorba doar de afecțiune verbală, ci și fizică. Adică să stăm în brațe foarte mult, să ne sărutăm. Când simt, o fac. Dar nu sunt eu ca om așa, nici aici nu mă simt în largul meu, mai ales aici, când știu câți ne privesc. Probabil în intimidate ar fi altceva. Nu simt că mă iubește pentru că nu îmi înțelege cerințele. Ar trebui să înțeleagă că am nevoie de spațiu”.

 

În dialogul cu Simona Gherghe, Perneș s-a declarat vinovat din cauza conflictelor din cuplu: „Mi s-au confirmat multe lucruri pe care le aveam în cap, cum ar fi că nu e ea nebună. Unele momente au pornit de la mine și nu trebuia să fac. În relația asta eu am greșit mai mult”.

 

Sabrina a spus: „Din punctul meu de vedere, așa cum a spus psihologul, avem moduri de iubire diferite. Pentru mine iubirea înseamnă înțelegere mai mult decât afecțiune fizică. De la înțelegere construiesc ceva, nu doar prin săruturi și stând de mână. El e mai mult cu afecțiunea, probabil pentru că nu a primit. Eu caut înțelegere, el afecțiune. Deci căutăm lucruri diferite, pe care în fostele relații nu le-am primit. Eu am greșit pentru că am fost prea orgolioasă, pentru că am simțit că nu mă înțelege. Dacă nu mă simt înțeleasă, nu mă simt iubită”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest