Exercițiul de vulnerabilitate al lui Eduard Puiu: „Schimbați lucrurile acestea!”

 

Cuplurilor din casă li s-a pregătit un exercițiu interesant sub îndrumarea psihologului Eduard Puiu. Concluziile le-a tras Simona Gherghe.

 

Psihologul Eduard Puiu a coordonat un exercițiu de vulnerabilitate pentru concurenții din casa Mireasa. I-a pus pe aceștia să-și scrie pe propria piele catalogările care i-au deranjat în trecut, apoi le-a cerut să le înlocuiască cu epitete pozitive.

 

„O să facem o joacă dintr-un exercițiu de vulnerabilitate. Încercăm să ne conectăm puțin cu propria persoană, în interior avem emoții pozitive și negative. Băieții, jos tricourile. Și fetele. Aș vrea să vă rog ca partenerii să scrie pe piele acele adjective cu care voi ați fost admolestați, ați fost nedreptățiți când erați mici, adolescenți sau acum, de curând”, a cerut psihologul.

 

Apoi a început să citească cu voce tare epitetele: „Handicapat, pitic, incapabil, ambii aveți incapabil. Neascultătoare, arogantă și fițoasă, și mai e și naivă. Asta ți s-a spus de multe ori: arrogant, invidious și încrezut. Imposibilă, nebună, penibilă. Cum vă simțiți cu astea pe voi?”

 

Eduard Puiu i-a făcut apoi să conștientizeze că astfel de etichete pot fi șterse atunci când un om este văzut cu adevărat:  „Voi sunteți cupluri și poți să ștergi astea și să schimbi asta. Puternic, adevărat, sensibil. Capabil, frumos, Bravo!”

 

În discuțiile cu cuplurile, Simona Gherghe a tras concluziile: „Exercițiul este despre ce înseamnă un partener într-o relație, să va acceptați așa cum sunteți și să vă încurajați. Să vă vindecați rănile din trecut. Să vă susțineți. Poate sunteți la început, firi bătăioase, puternice. Imaginați-vă că un cuplu e o bicicletă cu dublă comandă, trebuie să pedalați împreună. Într-o relație este și despre compromis. E vorba despre a vă simți confortabil împreună, să vă simțiți ca unul. E un drum lung”.  


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest