Accident sau asasinat? Soţii Aldea Teodorovici şi-au presimţit moartea

 
+4 click pentru
galerie

Au venit din Basarabia pentru a cânta despre limba românească şi despre Eminescu! Au avut un succes răsunător, însă, într-o noapte din octombrie 1992, au murit în urma unui accident de maşină

Au participat la toate evenimentele ce au marcat procesul de renaștere a poporului nostru, lansând cântece de un profund patriotism. Au fost două inimi care au bătut pentru acelaşi ideal naţional, ideal pentru care, de-a lungul timpului, au plătit cu propria viaţă multe personalităţi de cultură, literatură şi muzică.

Soții Aldea Teodorovici au decedat în urma unui tragic accident rutier de pe șoseaua DN2 în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Mașina în care se deplasau Ion și Doina spre Chișinău a intrat într-un copac, la 49 de kilometri de București, România. Doina era însărcinată și aștepta o fetiță, iar moartea celor doi artişti a fost considerată o tragedie naţională.

Ceea ce a părut ciudat, încă de la început, a fost faptul că autoritățile nu au investigat cazul, catalogându-l drept un nefericit accident, desi cele mai multe indicii duceau către crimă.

A fost accident sau crimă? Nu pot fi ignorate dovezile care nu au fost făcute publice, la vremea aceea. Ceilalţi doi pasageri ai maşini au scăpat teferi. Şoferul nu a fost condamnat, iar celălalt pasager a dispărut fără urmă. În noaptea accidentului, martorii ar fi văzut pe şosea o maşină blindată care ar fi provocat tragedia. Un alt element important este acela conform căruia Doina nu murise pe loc, iar ambulanta a refuzat să o transporte la spital, luând doar trupul fără viaţă al lui Ion.

"Ultima oară i-am văzut în casa tatălui meu. Au plecat de acolo acasă, în apartamentul din Vitan. Ion a insistat să plece în Chişinău. Doina a început să plângă şi a zis că nu vrea să plece pentru că simte că va muri", a povestit Andrei, fiul lui Adrian Păunescu.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest